Lamborghini Aventador 50 Anniversario Edition - supercarul care celebrează 50 de ani de Lamborghini

de Bogdan Mirică
Joi, 18.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lamborghini a ales Salonul Auto de la Shanghai pentru a sărbători cei 50 de ani de existenţă. Pentru a marca momentul, italienii au lansat Aventador 50 Anniversario, o ediţie limitată, de 720 de cai putere.

Lamborghini a publicat astăzi primele imagini şi informaţii ale noului Aventador LP 720-4 50 Anniversario Edition. Un nume lung pentru un supercar menit să celebreze o istorie la fel de lungă şi plină de succes. Ediţia specială va debuta oficial în cadrul Salonului Auto de la Shanghai, încercând să atragă de partea sa interesul unor clienţi asiatici, mari amatori de ediţii limitate şi supercaruri exotice.

Noul 50 Anniversario propune un kit de caroserie diferit, care include un nou spoiler frontal, din fibră de carbon, cu prize de aer mai pronunţate şi un aer mult mai agresiv decât cel al accesoriului standard. Schimbări importante şi la nivelul posteriorului, unde deflectorul din fibră de carbon a fost şi el uşor restilizat.

Esential 720 de cai putere va dezvolta noul Lamborghini Aventador 50 Anniversario.
2.9 secunde va dura sprintul de la 0 la 100 de km/h la bordul noului Aventador 50 Anniversario.
100 de exemplare Aventador 50 Anniversario va produce Lamborghini.
Motivul caroseriei de culoare galbenă se regăseşte şi la interior, unde va exista o tapiţerie în două nuanţe, cusături contrastante şi, bineînţeles, fibră de carbon.

Sub caroserie, în zona compartimentului motor, regăsim aceeaşi unitate V12 de 6.5 litri, capabilă să dezvolte cu 20 de cai putere în plus faţă de unitatea standard.

Aportul va duce la o putere totală de 720 de cai, suficientă pentru a permite supercarului să accelereze de la 0 la 100 de km/h în doar 2.9 secunde. Pe lângă toate acestea, viteza maximă se va opri la 350 km/h.

Pentru a marca exclusivitatea modelului care sărbătoreşte 50 de ani de Lamborghini, constructorul din SantAgata Bolognese a decis să producă doar 100 de unităţi, al căror preţ nu a fost însă dezvăluit. Mai multe informaţii vor fi făcute publice în momentul debutului live pe scena Salonului de la Shanghai.

Comentarii (6)

  • Am vazut un Lambo Aventador in versiune normala luna trecuta in parcarea unui supermarket din Ungaria, culoare gri-aluminiu si pot sa spun ca masina asta e data naibii, are ceva diavolesc in ea. Te uiti la ea si te ia tremuriciul, zici ca ai vazut o arma de foc sau ceva ...

    Ii faceau ungurii poze cu telefoanele, de parca era ozn. Arata impresionant in realitate. Nu mai zic: roti late cat juma' din Meganul meu si plata ca o pisica de mare.
    22 0
  • Tu vorbesti serios @mntsn? Provoaca emotii Aventador doar cat te uiti la el? Pai sunt unii care cred ca Lamborghini nu mai provoaca emotii din cauza VAG, de la Murcielago incoace zero emotii si sentimente.
    15 4
  • ei aia este niste banditi s'ar trebui sa moara :)))
    6 2
  • @unul: Cum sa zic... mie in momentul ala in niciun caz nu mi-a zburat gandul la VW Polo sau la Skoda Rapid. Nici macar la vreun Audi S sau RS.
    13 0
  • tare ma tem ca din cauza ca si-a bagat Audi coada, are rezulatele pe care le are Lamborghini S.p.A.
    daca cei care zic ca nu mai provoaca emotii, si-ar si permite masina asta, sau altele din gama lor, ar fi de luat in considerare, ca de aplaudaci e plina lumea
    11 0
  • Masina pentru clovni
    2 12

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru