Lamborghini Aventador Carbonado - superlativul fibrei de carbon în viziunea Mansory

de Bogdan Mirică
Miercuri, 18.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lamborghini Aventador se bucură de un tratament special din partea specialiştilor de la Mansory. Casa de tuning a pregătit mai multe elemente din fibră de carbon şi mulţi cai putere.

Pentru cei care consideră că Aventador nu este un supercar suficient de exotic, Mansory a pregătit un pachet de modificare complet pentru modelul produs de Lamborghini. Botezat Carbonado, după diamantele negre găsite în anumite zone din Brazilia şi Africa, body-kit-ul vine cu o mulţime de accesorii din fibră de carbon, după cum o sugerează şi numele.

Noul kit aplică panouri din fibră de carbon peste caroseria supercarului, inclusiv peste carcasa motorului. Pachetul reuşeşte să mărească lăţimea Aventador-ului de serie cu 40 de mm pe axa faţă şi cu 50 de mm pe axa spate. Lista accesoriilor include, printre altele, praguri laterale, extensii pentru spoilerul faţă şi spate, un eleron posterior şi prize de aer laterale, toate din fibră de carbon.

Esential 754 de cai putere dezvoltă Aventador după tratamentul Mansory.
2.8 secunde îi sunt necesare lui Aventador Carbonado pentru a atinge 100 de km/h.
355 de km/h este viteza maximă pe care o poate atinge Lamborghini Aventador Carbonado.
Pachetul este completat de jante de 20 de inch pe faţă şi 21 de inch pe spate, personalizate cu inserţii din fibră de carbon.
Pneurile sunt de 255/30 pe faţă şi de 345/25 pe spate.

Mansory şi-a dedicat o parte din echipă şi motorului V12, care a primit un ECU recalibrat şi un nou sistem de evacuare pentru a fi capabil să dezvolte 754 de cai putere şi 750 Nm la 8000, respectiv 6000 de rotaţii. Potrivit comunicatului oficial emis de Mansory, cu aceste resurse Aventador poate accelera de la 0 la 100 de km/h în doar 2.8 secunde şi poate atinge o viteză maximă de 355 km/h.

Cei care s-au lăsat deja seduşi de abundenţa fibrei de carbon, dar şi de numeroasele prize de aer ale noului body-kit trebuie să se grăbească, pentru că Mansory va produce doar şase exemplare Aventador Carbonado.

via carscoop

Comentarii (1)

  • "754 de cai putere şi 750 Nm la 6000, respectiv 8000 de rotaţii" - sigur nu era invers?
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru