Lamborghini face promisiuni noi: Urus va fi cel mai rapid SUV din lume și va putea escalada dunele de nisip

de Bogdan Mirică
Marti, 27.09.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lamborghini lucrează intens la dezvoltarea SUV-ului Urus. Acesta va fi o referință în materie de comportament sportiv pe asfalt, dar și un SUV capabil să escaladeze dunele de nisip.

Nu mai este un mister pentru nimeni că Lamborghini va da naștere unui SUV pe nume Urus. Acesta ar urma să devină cel mai rapid model din lume în segmentul său, depășindu-l pe actualul lider, fratele său de concern, Bentley Bentayga. Dincolo de abilitățile clare pentru asfalt, transmise de cei mai buni ingineri Lamborghini, SUV-ul promite să se comporte excelent și în teren accidentat.

Stefano Domenicali, președintele executiv Lamborghini, a declarat că ”mașina va fi un Lamborghini pur. Aceasta a fost una dintre cele mai importante discuții legate de nașterea sa. Trebuia să fie fantastic. Toată lumea a fost de acord că trebuie să preia spiritul Lamborghini. Dacă închizi ochii și doar conduci mașina o să înțelegi imediat că este un Lamborghini”, a declarat Domenicali.

Lamborghini a produs în trecut modelul LM002, însă acel SUV era mai degrabă unul cu veleități militare, nu dinamice. Cu toate acestea, chiar dacă Urus promite să fie complet diferit, Lamborghini susține că nu va uita de capacitatea lui LM002 de a escalada dunele de nisip.

”Un SUV trebuie să livreze mult cuplu la rotații mici și numai un motor turbo poate garanta asta.

Altfel, dacă vrei să străbați dunele, fără un cuplu motor suficient, nu o să poți ieși din nisip”

Maurizio Reggiani
responsabil dezvoltare Lamborghini
Maurizio Reggiani, omul care se ocupă de dezvoltare pentru constructorul italian, susține că ”un SUV trebuie să livreze mult cuplu la rotații mici și numai un motor turbo poate garanta asta. Altfel, dacă vrei să străbați dunele, fără un cuplu motor suficient, nu o să poți ieși din nisip”.

Același Reggiani a declarat că din cauza cuplului motor generos inginerii nu vor folosi o transmisie cu dublu ambreiaj. Va fi preferată soluția unei cutii automate cu convertor de cuplu. ”Vom folosi o cutie cu convertor de cuplu pentru că nici o transmisie cu dublu ambreiaj din lume nu ar putea face față unui asemenea cuplu. Vrem să fim cei mai buni în materie de cuplu și putere.”

Cel mai rapid SUV de pe planetă va folosi un singur motor, bineînțeles pe benzină. Este vorba despre o unitate V8 de 4.0 litri, cunoscută deja celor care sunt fani ai Grupului Volkswagen.

Comentarii (3)

  • M-am plictisit de cand il tot promit ! Sa il lanseze si mai vedem ce va fii...pana atunci e doar promisiune. Nimic concret !
    10 1
  • george
    Lamborghini este facut de VW. La cat de fiabile sunt VW-urile, urus-ul va trebui livrat si cu un duster care sa-l tracteze de cate ori pica cutia sau motorul.
    2 6
  • @george
    Atata dreptate ai incat ai comentariu ascuns :))))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru