Lamborghini găseşte noi metode să crească performanţele: părţile mobile ale motoarelor vor fi realizate din fibră de carbon

de Daniel Popescu
Vineri, 08.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lamborghini va înlocui metalul cu fibra de carbon în procesul de fabricaţie a părţilor mobile ale motoarelor pentru a scădea masa modelelor şi, implicit, pentru a creşte peerformanţele.

Fibra de carbon este materialul cu cel mai bun raport rezistenta/masa care poate fi produs la scară industrială, motiv pentru care este folosit de numeroşi constructori de supercaruri.

Printre ei se numără şi Lamborghini, care foloseşte acest material pentru componente precum caroserie, şasiu sau în habitaclu. Producătorul italian vrea însă să extindă utilizarea fibrei de carbon şi la alte componente, iar principala ţintă o reprezintă motorul.

În opinia oficialilor Lamborghini, părţile mobile ale unităţilor de propulsie pot fi realizate şi din fibră de carbon în locul metalelor tradiţionale, iar principalele vizate sunt tijele.

Urmareste Automarket
Prin utilizarea fibrei de carbon la producţia acestor componente, masa motorului ar scădea semnificativ, iar acest lucru ar conduce la o scădere importantă a masei totale a maşinii.

Prin scăderea masei, Lamborghini va obţine o creştere de performanţe din partea modelului fără să îmbunătăţească puterea efectivă a motorului. Pentru moment, Lamborghini nu a dezvăluit când va începe producţia de componente pentru motor din fibră de carbon şi nici care sunt modelele care vor beneficia de această schimbare.

Via Turbo

Comentarii (1)

  • sa vedem daca reusesc, sunt uimit sa fie ei primii.
    cel/mai usor ar fi la un motor electric. :)
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru