Lamborghini înregistrează un profit record pentru anul 2022: creștere de 56%

de Tiberiu Safta
Miercuri, 22.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lamborghini a dezvăluit rezultatele sale financiare finale pentru anul 2022. Noile date relevă faptul că marca italiană a încasat un profit operațional record de aproape 615 milioane de euro. Alături de asta, lista de așteptare pentru modelele sale se întinde acum pe 18 luni.

Anul trecut, constructorul din Sant’Agata Bolognese a livrat 9233 de mașini la nivel mondial, cu 10% mai multe față de performanța atinsă în 2021. Cel mai bine vândut model a fost SUV-ul de performanță Urus, cu 5367 de exemplare vândute, iar cea mai mare piață a mărcii italiene a fost cea din Statele Unite.

Acum, Lamborghini a publicat și rezultatele sale financiare finale pentru anul 2022. Acestea relevă faptul că Lamborghini a încasat un venit total de 2.38 miliarde de euro. De asemenea, marca italiană a înregistrat și un profit operațional în valoare de 614 milioane de euro, ceea ce se traduce printr-o creștere de 56% față de profitul înregistrat în 2021.

Mai mult, Lamborghini a mai dezvăluit că lista de așteptare pentru modelele sale se întinde pe următoarele 18 luni.

Anul acesta marchează un început nou pentru Lamborghini. De-acum înainte, marca din Sant’Agata Bolognese va lansa numai modele electrificate. Primul dintre acestea este succesorul lui Aventador, care urmează să fie dezvăluit în curând.

Între timp, succesorul lui Huracan va apărea în 2024 și va avea și acesta un motor hibrid.

Primul model electric Lamborghini va fi lansat în 2028.

via Lamborghini

Comentarii (2)

  • Seriff
    Cum? Parca salvam planeta, parca nu mai cumpara nimeni termice, mai ales scumpe si cu motoare mari, dovada clara ca bogatii nu dau 2 lei pe eco.
    Apropo, aia in India ce norme euro au la masini?
    6 0
  • Sheriff, te rog nu arata cu degetul. Toți proprietari de Lambo au si câte 2 Tesla (neaparat Performance/Plaid) luate cu subvenții… te rog frumos ;)
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru