Lamborghini investește 1.8 miliarde de euro în modele electrificate

de Tiberiu Safta
Luni, 04.07.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Stephan Winkelmann, CEO-ul Lamborghini, a anunțat că firma italiană va investi aproximativ 1.8 miliarde de euro în dezvoltarea viitoarelor modele electrificate, cu motoare hibride. Succesorii modelelor Huracan, Aventador și Urus vor fi toate modele hibride.

Anul acesta reprezintă un sfârșit de epocă pentru Lamborghini. 2022 este ultimul an în care constructorul italian va produce doar mașini cu motoare termice, urmând să facă pasul către electrificare din 2023. Deja a fost confirmat că succesorii modelelor Huracan, Aventador și Urus vor primi versiuni cu motoare hibride.

Pentru asta, constructorul din Sant’Agata Bolognese a anunțat că va investi 1.5 miliarde de euro în electrificare. Însă, valoarea investiției a crescut la 1.8 miliarde de euro, potrivit unor declarații noi ale lui Stephan Winkelmann, CEO-ul Lamborghini.

Într-un interviu acordat publicației Sole 24 Ore, preluat de Reuters, Winkelmann a declarat că investiția este îndreptată către lansarea viitoarelor modele hibride menționate anterior. El a mai precizat că valoarea investiției ar urma să crească în continuare, deoarece actuala investiție nu ia în calcul și viitoarele modele electrice ale companiei. Astfel, Winkelmann precizează că aceasta va fi „cea mai mare investiție din istoria Lamborghini”.

„Investiția va fi uriașă deoarece va trebui să facem față epocii pur electrice și să păstrăm, în același timp, valorile ADN-ului Lamborghini. Va fi o provocare foarte dificilă”, a declarat acesta.

Lamborghini a prezentat, deja, modelul Sian, primul supercar hibrid al companiei. Acesta a fost urmat de noul Countach LPI 800-4, un alt model hibrid cu producție limitată. Primul model hibrid produs în numere mari va fi lansat în 2023, iar în 2024, toate modelele Lamborghini vor avea versiuni hibride.

Chiar dacă Lamborghini se pregătește să facă pasul către un viitor electric, acesta va păstra „performanța și experiența de condus autentică Lamborghini” ca principalele obiective. De asemenea, constructorul italian a confirmat că pregătește un model nou. Acesta va fi primul model electric al mărcii și va fi introdus în a doua parte a deceniului curent.

via Reuters

Comentarii (2)

  • Mircea Badea
    abia astept sa aud cum vor suna...fulgeros!
    4 0
  • @inexorabil
    https://www.youtube.com/watch?v=xtvT2XYlcOY
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru