Lamborghini pregătește un nou model după Urus: va avea 4 locuri și motor amplasat frontal

de Daniel Popescu
Luni, 09.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lamborghini a început dezvoltarea unui nou model care va fi lansat în preajma anului 2021. Sursele susțin că va fi un model cu 4 uși, 4 locuri și motor amplasat frontal.

Lamborghini și-a propus să-și mărească semnificativ vânzările în următorii ani, iar una dintre soluțiile adoptate este dezvoltarea SUV-ului Urus, care va fi prezentat oficial în cadrul unui eveniment ce va avea loc în 4 decembrie.

Totuși, constructorul italian nu se va opri aici, întrucât inginerii au început deja să lucreze la un nou model. O serie de surse citate de publicația Autocar afirmă că Lamborghini va dezvolta și un al patrulea model, poziționat între viitorul Urus, pe de o parte, și actualele Huracan și Aventador, pe de altă parte. Nu este clar ce tip de segment va ataca noul model, însă acesta va avea 4 uși și 4 locuri, în timp ce motorul va fi poziționat frontal.

Nu este pentru prima oară când Lamborghini se gândește la un astfel de model. De altfel, conceptul Lamborghini Estoque (foto) prezentat în 2008 anticipa lansarea unui astfel de model de serie, care a fost însă abandonat ulterior din cauza crizei financiare. La vremea respectivă, italienii au preferat să dezvolte un SUV datorită popularității în creștere a acestui segment.

Noul model ar putea fi lansat undeva în preajma anului 2021.

Via Autocar

Comentarii (5)

  • Panamera?
    2 0
  • fix acelasi lucru era sa intreb si eu(retoric) !? panameraaa !?
    dar e clar ca da....prinde bine tiparul si pana la urma de ce nu,sa fie de toate pt toate gusturile !
    2 0
  • Prince Mohamed Parish vounthe
    " probabil o sa fie viitoarea varianta de serie"a vechiului "concept limuzina " lamborghini Estoque care in Toamna anului 2008[acum 9 ani in urma] a fost prezentat la salonul auto de la Paris " iar numele viitoarei variante de serie "acestuia va "lua denumirea"Lamborghini Espada Limuzina care am citit ca da se va baza pe o platforma tehnica scurta a noului Porsche Panamera a doua generatie si va avea un nou motor:motor E puternic de 136 cp, la cererea hibridului plug-in . O unitate subțire V9 triturbo de 2.9 litri, care oferă 550 CP iar lansarea acestuia cel tarziu va sosi in 2020 sau 2021 " uite aici am citit de la Autobild Germany [http://www.autobild.de/artikel/lamborghini-espada-2020-vorschau-motoren-und-preis-10763963.html]
    2 0
  • Adrian C
    Pt. cei de mai sus. Da...o sa fie o Panamera mult mai agresiva in design si performanta. Oricum nu se vor manca unul pe altul din moment ce pretul va fii dublu fata de Panamera !
    4 1
  • inexorabil
    “și-a propus să-și mărească semnificativ vânzările”…Fraza-cheie! A devenit un fel de Crezul lumii auto. “Cred ȋntr-unul Profit”. Nu vreau să pară că iau cele sfinte ȋn deșert, dar oare nu mai există nici măcar o vertebră de coloană dreaptă? Când Lambo a scos primul SUV ȋn urmă cu 30 de ani, lumii i s-a părut – pe bună dreptate – că asistă la un gest extravagant, menit să șocheze și atât. Iar la faza cu Estoque să zicem că a primat pura curiozitate: “Putem fi și putem arăta și altfel, fie și numai ȋn joacă?”.

    Acum ȋnsă “adoptarea nespecificului” este ȋncadrat ȋn cu totul altă paradigmă…

    Să fie sănătoși și să le reușească figura; eu rămân un admirator strict al supercarurilor Lamborghini, cu inima ȋn formă de V…Chiar dacă prefer oarecum modelele V12 celor V10, cele din urmă fiind rezultatul “simbiozei” cu proprietarul, Audi (totuși, designul original le aparține tot italienilor…și interesant este că Lambo a proiectat primul său V10 pentru…Dodge Viper, mai precis fiind un propulsor derivat din vechea familie Chrysler LA V8! – genul ăsta de istorisiri și analize mi-ar plăcea să citesc pe AM, dar na! redactorii sunt prea preocupați cu trendul electro-autonom).
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru