Lamborghini și motoarele sale, sursă de inspirație pentru un playlist Spotify

de Tiberiu Safta
Miercuri, 16.11.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lamborghini și-a unit forțele cu un producător independent din lumea muzicii pentru a crea mai multe piese muzicale neobișnuite. Acestea conțin sunetul motoarelor V12, V10 și V8 ale mărcii italiene, iar piesele sunt disponibile ca un playlist pe Spotify.

Ți-ai imaginat vreodată că vei putea asculta melodii cu sunetul motoarelor Lamborghini în fundal pe Spotify? Ei bine, acest lucru a devenit realitate, după ce Lamborghini a colaborat cu un producător independent din lumea muzicii pentru a crea o serie de piese muzicale ceva mai neobișnuite.

Playlist-ul oficial se numește „The Engine Songs” și conține nu mai puțin de 72 de melodii diferite, toate cu sunetul motoarelor Lamborghini ca instrument principal. Melodiile au fost create de către Alex Trecarichi, care a lucrat împreună cu inginerii de sunet ai mărcii italiene. Astfel, cele 24 de piese muzicale conțin sunetele motoarelor V12, V10 și V8, văzute la modelele Lamborghini de serie.

Fiecare motor are propriul său playlist de câte 24 de melodii, iar sunetul lor a fost creat special pentru a transmite și mai puternic mesajul și stările melodiilor. Pentru asta, Trecarichi s-a bazat pe ceea ce se numește „Fourier Transform”, o funcție matematică pe care creierul uman o activează pe bază de instinct și care descompune sunetul într-un număr infinit de subcomponente.

De exemplu, sunetul motorului V12 aflat la ralanti se află în aceeași cheie cu melodia „Canone Infinito”, de Lorenzo Senni.

Alte melodii, precum „Run Away”, de Ben Böhmer, conțin sunetul motorului V12 aflat la 4000 rpm, iar la piese precum „We Can All Dance”, de Sam Collins, este prezent sunetul motorului cu 12 cilindri la turația maximă de 8000 rpm.

Lista de redare „The Engine Songs” este disponibilă exclusiv pe platforma Spotify.

via Lamborghini

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru