Lamborghini Urus ajunge pe cea mai înaltă șosea din lume: 5.880 de metri altitudine

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 13.10.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un exemplar Lamborghini Urus a ajuns pe cea mai înaltă șosea din lume. Aceasta se află la 5.880 de metri altitudine, în vârful trecătoarei Umling La din India.

După ce a cucerit diverse circuite și a plecat în călătorii pe întreg Globul, Lamborghini Urus a cucerit acum cea mai înaltă șosea din lume. Este vorba despre trecătoarea Umling La din India, o întindere de asfalt situată la 5.880 de metri altitudine.

SUV-ul italian a traversat această șosea de două ori. Provocarea a fost cu atât mai mare cu cât temperaturile minime ajung aici chiar și la -20 de grade Celsius, densitatea aerului este foarte scăzută, drumul este acoperit, pe porțiuni, cu pietriș și beton, iar viteza vântului variază între 40 și 80 de km/h.

"Pe parcursul călătoriei de 87.5 kilometri, între Hanle și Umling La, Urus s-a descurcat admirabil, în modurile de condus Terra și Sport, pe un drum situat la o altitudine mai mare decât tabăra de bază a muntelui Everest," a declarat Sharad Agarwal, șeful Lamborghini India.

Urus este al doilea SUV din istoria Lamborghini, după LM002. Modelul italian este echipat cu un motor V8 twin-turbo, de 4.0 litri, care dezvoltă 650 de cai putere și 850 Nm cuplu.

În condiții ideale, mașina atinge 100 de km/h în 3.6 secunde.

via Lamborghini

Comentarii (6)

 • MareleZiarist
  Știre de 2 lei. Orice mașină poate ajunge acolo.
  Urmează știri de genul „un Urus a făcut pană de cauciuc”?!
  20 1
 • Edikkk
  V8 bi turbo.... noroc că e supra alimentată ca să îi bage aer altfel murea pe drum.

  Tesla merge şi pe vârful Himalaya pentru că nu arde nimic.

  Şi dacă Tesla ajunge în vârf cu bateria goală, la coborâre până ajunge jos deja are bateria plină :)

  Asta da, ar fi ştire !

  V8 pentru mad max uzată moral, nu mai interesează pe nimeni
  4 10
 • Edikkk
  Apropo cele 2 rovere care sunt pe Marte / Lună sunt electrice pe baterii cu încărcare din panouri solare!
  2 8
 • Mircea Badea
  manelist la inaltime!

  cati cai mai avea sus? si nu s-a rasturnat in curbe?
  6 2
 • Seriff
  Site-ul asta ar trebui sa se cheme Edikk Automarket, la absolut orice articol sunt aceleasi comentarii cu uzate moral etc.
  Ti se face sila sa mai citesti orice
  Cum de nu i se sterg comentariile nu inteleg.
  3 2
 • Asta da aventura ! de notat totusi ca la 5880 m alt majoritatea oamenilor au nevoie de oxigen chiar pt a conduce un autoturism in siguranta. Soferul pozat cand se sprijina de masina e ori deja bine ametit ori intre doua inhalari din butelie .
  De notat si numarul de inmatriculare al Urusului, pare local. Aproape imposibil sa conduci din Europa pana acolo, sa intri cu masina in India (ultima data cand am verificat de cerea Carnet de Passage en Duane cu garantarea taxelor vamale) si sa mai urci si in trecatori inalte din (probabil) disputatul Casmir ...
  3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru