Lamborghini Urus va fi produs la uzina grupului VAG din Bratislava, Slovacia

de Dragoș Băltățeanu
Duminica, 27.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
SUV-ul Lamborghini Urus nu va fi produs în Italia, ci la uzina grupului VAG specializată în modele SUV din Slovacia.

Lamborghini va începe producția SUV-ului Urus în 2017, iar asamblarea noului model se va face la uzina grupului Volkswagen din Bratislava, Slovacia. Urus va folosi o versiune a platformei MLB, platformă ce va fi folosită și de alte modele ale grupului ca viitoarea generație a modelului Porsche Cayenne. Pentru a eficentiza producția, oficialii grupului VAG au ales va Urus să fie asamblat la Bratislava în aceiași uzină unde sunt produse modele ca Porsche Cayenne, Volkswagen Touareg și Audi Q7.

Pentru a pregăti uzina de la Bratislava pentru creșterea producției de modele SUV, Volkswagen va instala aici una dintre cele mai mari prese de metal din zonă, capabilă să producă elemente de caroserie atât din oțel cât și din aluminiu. 

Urmareste Automarket
Lamborghini Urus va fi primul SUV al mărcii italiene după modelul LM002 din 1990. Lamborghini LM002 a fost produs doar până în 1993, fiind un model rar astăzi.
Cererea de SUV-uri premium și performante este din ce în ce mai mare din partea clienților din China, Rusia și Orientul Mijlociu și din ce în ce mai mulți producători premium fac pasul către acest segment. Maserati va introduce modelul Levante începând de anul viitor și nu este exclus să vedem în curând și un Rolls-Royce SUV. 

Via Carscoops

Comentarii (1)

  • HECTOR
    dar....si daca nu-i pun un 3L TDI...n-au facut nimic.si binenteles un entrylevel...asa, pentru exclusivitate,pardon,notorietete...
    15 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru