Land Rover Freelander va da naştere unui SUV premium de la Tata Motors

de Sebastian Toma
Marti, 08.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Indienii de la Tata Motors vor construi un SUV premium pe platforma lui Land Rover Freelander 2. Acesta va fi fabricat în India şi va respecta standardele de calitate ale Jaguar Land Rover.

Esential 50 la sută din componentele actualului Land Rover Freelander 2 facelift vor fi modificate odată cu transformarea în model Tata Motors.
Land Rover Freelander va primi un înlocuitor la finalul anului curent, dar platforma celei de-a doua generaţii a modelului va fi folosită în continuare de un alt SUV. Potrivit englezilor de la Autocar, Tata Motors va construi un SUV premium bazat pe platforma lui Land Rover Freelander 2. Respectivul SUV va fi construit folosind utilajele preluate de la uzina Land Rover din Regatul Unit, acestea urmând să fie trimise la fabrica Tata Motros din India. Primele informaţii anunţă deja inceperea lucrului la acest model, o echipă de 45 de ingineri fiind detaşată în acest sens.

Land Rover a produs 200.000 de exemplare Freelander 2

Viitorul SUV de la Tata Motors va respecta standardele de calitate de la Jaguar Land Rover, deci va fi cel mai îngrijit şi elegant model Tata oferit vreodată.

Data de lansare a SUV-ului premium creat de marca Tata este 2016.

Spre deosebire de alte modele construite între parteneri, Tata Motors va schimba aproape 50% dintre componentele lui Freelander 2 înainte de a introduce modelul în portofoliul propriu. Cu toate că fabricantul celei mai ieftine maşini din lume nu are o reputaţie deosebit de bună pentru calitatea modelelor sale, viitorul SUV premium de la Tata va respecta standardele de calitate ale concernului Jaguar Land Rover, deci nu ar trebui să dezamăgească nici la acest aspect.

Land Rover Freelander 2 a primit un facelift discret

SUV-ul premium de la Tata Motors ar putea fi numit Q5 şi va avea cinci locuri în standard, cu opţiunea comandării unei banchete spate suplimentare, care să asigure şapte locuri. Odată lansat, SUV-ul bazat pe Land Rover Freelander 2 va fi de două ori mai scump decât cel mai costisitor model din oferta actuală Tata Motors, crossoverul Aria.

Via Autocar

Comentarii (1)

  • Noul model se va numi Super TATA SUV! Si se va vinde ca painea calda, doar ca are la baza un Land Rover! Scuze pentru ironii, dar nu m-am putut abtine.
    Apreciez foarte mult ce au facut cu Land Rover si Jaguar.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru