Lansarea lui Volvo EX90, amânată până la jumătatea lui 2024, din cauza problemelor software

de Tiberiu Safta
Luni, 24.07.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo a anunțat că amână lansarea pe piață a electricului EX90 până la jumătatea lui 2024. Motivul amânării este atribuit unor probleme cu integrarea sistemului software al mașinii.

Volvo EX90, noul SUV electric al constructorului suedez, nu va fi disponibil pe piață până la jumătatea lui 2024. Anunțul a fost făcut chiar de către Jim Rowan, CEO-ul mărcii scandinave, care a precizat că motivul amânării noului model este atribuit complexității programului software.

Mai exact, inginerii mărcii se confruntă cu probleme de integrare a sistemului software pentru noul model. Tocmai de aceea, lansarea pe piață a fost amânată până la jumătatea lui 2024, pentru a le oferi mai mult timp acestora să rezolve aceste probleme.

Noul Volvo EX90 a fost dezvăluit oficial în noiembrie 2022 ca omologul pur electric al lui XC90. Noul model este construit pe arhitectura SPA2, împărtășită cu Polestar 3, iar acesta va fi disponibil cu două motoare electrice, de 408 cai putere sau 517 cai putere. Bateria de 111 kWh asigură o autonomie de 600 de kilometri.

Comenzile noului model vor fi deschise în această toamnă, așa cum fusese stabilit inițial. Însă primele exemplare ar putea fi produse abia din al treilea trimestru din 2024.

via Volvo

Comentarii (6)

  • Ceva nu se leagă. În mod normal, software-ul ar trebui să nu difere prea mult de cel de pe EX30, la care nu se anunță nicio întârziere, deși abia s-a lansat. Mai degrabă cred că așteaptă o nouă generație de baterii, care să poată face față greutății mult mai mari a lui EX90. Rămâne de văzut.
    2 5
  • Banditos
    @Palmasule,te faci ca nu intelegi ca astia de la Vulvo nu sunt in stare sau chiar nu poti?
    4 3
  • Un pretext, motivele reale nu se ştiu exact.

    Software este deja prezent pe Pole 3 , platforma fizică există deja...

    Posibil bateriile, cum bine spune mai sus Mrsc
    4 4
  • Eu cred ca vor cumpara Tesla si nu s-au decis inca daca sa pastreze in portofoliu atat EX90, cat si Model X.
    PS: De ce este atat de greu de crezut ca Volvo are probleme cu software-ul? EX90 este prima si singura masina a suedezilor echipata cu tehnologia Lidar. Este si normal sa existe astfel de situatii. Volkswagen are probleme cu software-ul si fara sa ofere masini cu Lidar si nu mai emite nimeni teorii ale conspiratiei pe Automarket.
    Auzi si tu, "așteaptă o nouă generație de baterii, care să poată face față greutății mult mai mari a lui EX90". Crezi ca un Mercedes EQS SUV este mult mai usor? Despre GMC Hummer EV nici nu are rost sa discutam. Greutatea este rezultatul bateriilor instalate si nu viceversa.
    "Software este deja prezent pe Pole 3". Nu zau? Si atunci de ce au amanat si livrarea lui Polestar 3? De ce nu a condus nicio publicatie aceasta masina in cele zece luni scurse de la momentul lansarii oficiale?
    7 0
  • Mircea Badea
    zici ca il face ca la sateliti, doar cu 0 si 1. nu fac si ei abonament la chatgpt?
    0 2
  • Îl amâna ca nu li se vând restul Electricelor si financiar nu se poate justifica lansarea unui produs dacă nu sunt clienți. Se termina încet cu orbecăiala… adică orice model clasic sau electric trebuie sa facă profit, dacă nu… pauza. Degeaba un SW ar fi o alegere logica pentru unii dacă lunea vrea SUV.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru