Lansarea primului model electric Bentley, amânată până în 2026

de Alexandru Monenciu
Joi, 28.07.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primul model cu zero emisii de la Bentley va fi lansat pe piață cu o întârziere de câteva luni. Evenimentul ar urma să aibă loc în 2026, potrivit celor mai recente informații.

Constructorul britanic de automobile a decis să investească în electrificare și a anunțat, cu ceva timp în urmă, noua strategie Bentley Beyond100.

Aceasta include o investiție de peste 2 miliarde de euro, dar și un model cu zero emisii, primul din istoria mărcii, care ar urma să fie dezvoltat și asamblat la uzina din Crewe, Marea Britanie. Acesta ar fi trebuit să fie lansat în 2025.

Potrivit șefului companiei, Adrian Hallmark, lansarea va fi amânată cu câteva luni, iar evenimentul va avea loc în 2026.

Mai mult, Hallmark susține că amânarea nu are legătură cu problemele de software pe care le-ar întâmpina compania mamă, adică Grupul Volkswagen.

Când va debuta pe piață, primul Bentley cu zero emisii ar urma să dezvolte aproximativ 1.400 de cai putere, suficient pentru a atinge 100 de km/h în 1.6 secunde.

Acesta va prelua rolul de vârf de gamă și va costa în jur de 250.000 de euro. Cel puțin una dintre versiuni.

via Automotive News Europe (înreg.)

Comentarii (1)

  • Antiaberație
    Astă vehicul eco urban. Are o putere decentă de doar ceva peste 1 MW. (…ce mai este 1 MW în ziua de azi ? ).
    Verde din capotă până în anvelope.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru