Legi mai dure: Marea Britanie vrea să introducă închisoarea pe viață pentru șoferii criminali

de Petre Barac, Foto: Dreamstime
Miercuri, 18.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Guvernul britanic vrea să introducă pedeapsa cu închisoare pe viață pentru șoferii care ucid la volan.

Marea Britanie plănuiește legi mult mai dure pentru cei care conduc periculos, se urcă băuți la volan sau sub influența drogurilor, iar comportamentul lor în trafic duce la moartea altor oameni.

Potrivit unui plan al guvernului, pedeapsa maximă pentru șoferii criminali ar urma să crească de la 14 ani de închisoare la închisoare pe viață. În plus, britanicii vor să introducă o pedeapsă nouă și pentru cei care produc accidente cu răniți grav.

Statisticile autorităților arată că aproape 200 de șoferi au fost trimiși anul trecut la închisoare după ce au provocat accidente cu victime.

“Am analizat foarte atent sentințele în cazul accidentelor auto. Ținând cont de gravitatea unor accidente și de durerea familiilor victimelor, vrem să introducem pedeapsa cu închisoarea pe viață pentru șoferii care distrug vieți, din cauza condusului periculos sau pentru că se urcă băuți sau drogați la volan”, a explicat ministrul de Justiție, Dominic Raab.

Via Motor1

Comentarii (13)

  • aviz teroristilor, vin vremuri grele in UK....

    In Romania se iau 2 ani cu suspendare si daca te stii cu judecatorii primesti despagubiri DACA (in cazul neferiocit) faci 30 de zile de arest preventiv.
    11 10
  • Edikkk
    Sistemul de marcaje rutiere din UK este superlativul in lumea asta !!!

    UK, Australia, New Zeeland si in parte SUA/CAnada sunt superlativul in marcaje rutiere !!

    Eu zic sa vizitati Londra (binenteles), Bristol, ... toate de fapt.. cat de impecabil sunt marcajele si semnalizarea rutiera !

    Si daca ai parcat deaiurea... IMEDIAT vin si iti dau o amenda mare de nu mai parchezi vreodata deaiurea !

    Nu exista comparatie cu Romania.
    Suntem secole in urma la acest capitol.
    10 4
  • Arogantul
    Cum zic parazitii, "ne confruntam cu legi noi date de boi"
    Bun , nu zic ca e bine sa te sui baut sau drogat la volan. Dar accidente se mai intampla, iar unii mor si la accidente de 40 la ora, pt ca sa zicem nu aveau centura pusa, sau conduceau o pubela, ca tot e dacia la moda in UK. Deci in cazul in care accidentul a fost din vina mea, eu nefiind nici baut , nici drogat iar accidentul a avut loc la viteza mica iar boul a murit pt ca nu avea cemtura si conducea un sandero, eu sa fac puscarie pe viata?
    Se oare ca in lumea moderna greseala este o crima impardonabila. Traiasca societatea anti risc. Traiasca sjw. Traiasca leftismul feroce.
    3 10
  • Statul sunt Eu!
    Pe cand si in Romania?
    4 0
  • Adrian C
    Doamne ajuta ! Asa legi sa tot dea ! Numai in felul asta ne-om potoli odata !
    4 0
  • cam aiurea. si mai aiurea e ca daca te loveste cineva iti dubleaza si tie rca-ul.
    5 5
  • @Arogantul
    Stai asa bre ca ai citit stramb. Cresterea asta a pedepselor este pentru cei care conduc periculos sau sub influenta substantelor. Deci daca tu mergi cu 40 si treaz nu intri la legea asta.
    Legea ii va pedepsi mai aspru pe cei ce produc victime prin incalcari flagrantesi cu buna stiinta ale regulilor (se urca bauti/drogati la volan sau conduc cu viteze mult peste limita legala). O ce bine daca ar baga si la noi asa ceva.
    Iar treaba cu stanga este ca nuca in perete, nu are nici o legatura, dar ai tu o frustrare.
    5 1
  • @Green_Alex

    Ce pretentii poti avea de la unul care considera utill sa-si ia un defect ca si nick .. Omul nu are capacitatea sa priceapa un principiu simplu conform caruia in general pedepsele se aplica celor VINOVATI.

    @Vianu

    Sunteti in eroare... Pedepsele mici, date uneori cu suspendare pentru ucidere din culpa, nu se aplica doar celor care "se cunosc" cu judecatorii. De altfel, este foarte greu sa te cunosti cu judecatorii cu atat mai mult cu cat instnata competenta sa judece asemenea spete este cea de la locul producerii accidentelor. Nu, aceasta a fost si continua sa fie o practica a instantelor de la noi si nu are legatura doar cu cei avuti. Aceasta este doar o senzatie pe care o aveti care se datoreaza mediatizarii unor asemenea situatii in care au fost implicati oameni cunoascuti. In realitate, lucrurile stau asa si in cazurile celor simpli si va spun asta in mod cert. Insa, atentie, vorbim de situatii particulare in care oamenii se afla la prima abatere, au reparat prejudicii (aici e o intreaga discutie in legatira cu rudele victimelor care prefera mai mult baii decat tragerea la raspundere a vinovatului) etc .... Insa sa nu credeti ca unul care s-a urcat beat la volan si omoara un om dupa ce in prealabil i-a fost suspendat permisul, scapa cu o pedeapsa cu suspendare .

    Nu inseamna ca pe fond nu aveti dreptate si ca pedepsele sunt prea mici. Dar, dupa opinia mea nu marirea pedepselor penale reprezinta solutia ci marirea amenzilor pentru abaterile grave, insotita de asigurarea unui cadru legal care sa faca obligatorie recuperarea lor grabnica de catre stat. Daca anual s-ar taia din sumele de bani cu care statul finanteaza primariile, cuantumul amenzilor a caror recuperare nu s-a incercat, masura care ar trebui insotita, desigur, de o bonusare a executorilor fiscali care fac demersuri in vederea recuperarii amenzilor respective, lucrurile ar sta mult mai bine. In alta ordine de idei perioadele de suspendare a dreptului de a conduce ar trebui sa fie mult mai mari! Spun asta pentru ca oamenii nu se omoara sa citeasca codul penal. Am avut surpriza sa constat ca sunt unii pur si simplu mirati de faptul ca a conduce cu o alcoolemie peste limita contraventiei reprezinta infractiune. Insa vestea unor amenzi babane si spaima ca instant banii aiai iti zboara din buzunar si nu raman doar mentionati pe o hartie, poate avea efecte mai importante!
    6 0
  • Adrian C
    Doamne ajuta ! Asa legi sa tot dea ! Numai in felul asta ne-om potoli odata
    1 0
  • @misha

    ...deci mai mult decat avocat :)
    0 0
  • @vianu ...

    Nu cred ca o profesie juridica ar trebui privita prin prisma unei anumite ierarhii care sa-i confere o pozitie de superioritate sau de inferioritate fata de alta .... Sa zicem doar ca am avut tangenta cu domeniul -::)))
    0 0
  • na, pentru un opincar, un judecator e mai mult decat un avocat :)
    0 0
  • @vianu

    Nu e neaparat adevarat ... Exista profesori universitari avocati care pledeaza in fata unor judecatori care habar nu au pe ce lume traiesc, dar care-i privesc de sus, de la adapostul inamovibilitatii ... Dupa cum exista si judecatori extraordinari care-i invata pe niste avocati care, la randul lor, se ascund in spatele numelor unor firme de prestigiu, cartea pe care acestia trebuiau sa o invete la scoala.

    N-ati vazut mecanici cu scoala profesionala dand lectii unor ingineri mecanici? Nu trebuie sa generalizam. Si in domeniul asta este important sa-ti faci bine treaba. Cioflingari sunt peste tot!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru