Limuzina DS9 primește o versiune plug-in hybrid: 250 CP și 61 km autonomie electrică

de Alexandru Monenciu
Joi, 02.12.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Francezii de la DS Automobiles anunță o nouă versiune plug-in hybrid pentru sedanul DS 9. Aceasta a fost denumită DS 9 E-Tense 250 și vine echipată cu un motor pe benzină și unul electric, ambele dezvoltând împreună 250 de cai putere.

După mai multe amânări, francezii de la DS Automobiles au prezentat lumii întregi noul sedan DS 9 în luna februarie 2020. Noul model este comercializat atât în Europa cât și în Asia, dar este construit exclusiv în China (la uzina din Shenzhen).

Acum, marca premium din Hexagon anunță debutul unei noi versiuni plug-in hibrid. Denumirea comercială este DS 9 E-Tense 250 și combină un motor pe benzină PureTech (200 CP) și o unitate electrică (110 CP). Împreună, cele două dezvoltă 250 de cai putere.

Pachetul este completat de o baterie mai mare, cu capacitate de 15.6 kWh. Autonomia în modul electric este de 61 kilometri, în ciclul WLTP combinat, sau 70 de kilometri în ciclul WLTP urban. Charger-ul onboard de 7.4 kW permite ca bateria să fie încărcată complet în 2 ore și 23 de minute.

Noul DS 9 E-Tense 250 are o viteză maximă limitată electronic la 240 km/h. În modul electric, sedanul poate atinge maxim 135 km/h.

În Franța, noua versiune este disponibilă în două niveluri de echipare și pornește de la 58.000 de euro.

via DS Automobiles

Comentarii (1)

  • Un fel de sedan-copie Audi made-in-china care rămâne confidențial = invizibil în Europa, dar DS se prefac fericiți că vând 200 buc. lunar - nu pe Lună, în China. :-)
    Insidios dar sigur, soarta civilizației WASP pare pecetluită.
    22 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru