Loeb a debutat cu o victorie şi un loc doi pentru Citroen în Campionatul Mondial de Turisme

de Daniel Popescu
Luni, 14.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastien Loeb a obţinut o victorie şi un loc doi pentru Citroen la debutul în Campionatul Mondial de Turisme în cadrul celor două curse desfăşurate în Maroc.

Esential 47 de puncte a acumulat Loeb dupa primele doua curse de WTCC
48 de puncte a obtinut Jose Maria Lopez in cele doua curse, cu care este lider in clasamentul cgeneral
Citroen a debutat la sfârşitul săptămânii trecute în Campionatul Mondial de Turisme, iar performanţele înregistrate de constructorul francez sugerează o posibilă dominaţie pe tot parcursul sezonului.

Pe circuitul Moulay El Hassan  din Marrakech (Maroc), Citroen a obţinut tripla în prima cursă desfăşurată duminică, după ce Jose-Maria Lopez a trecut primul linia de sosire în faţa lui Sebastien Loeb, convertit la turisme după cele nouă titluri mondiale cucerite în WRC, şi a lui Yvan Muller, cvadruplu campion mondial în această competiţie.

Cei trei piloţi au câştigat detaşat lupta cu rivalii, însă nu s-au atacat reciproc pe parcursul cursei, cel mai probabil după ce au primit ordine de echipe.

Nu am reuşit să-l depăşesc pe Lopez în prima cursă.

Nu a comis nicio greşeală şi am decis să mă mulţumesc cu locul doi când frânele au început să se încălzească.

Sebastien Loeb
Pilot Citroen
În cea de-a doua cursă, conform principiului inversării grilei de start, Loeb a plecat de pe poziţia a noua, însă a devenit lider după ce a profitat de un accident provocat de Medhi Bennani (Honda Civic WTCC), care l-a acroşat pe Tom Coronel (Chevrolet Cruze WTCC) şi l-a forţat să abandoneze şi pe Muller. Ulterior, francezul nu a avut nicio problemă în menţinerea primului loc, astfel că a obţinut prima victorie în WTCC.

"Nu am ştiut la ce să mă aştept, însă Citroen a construit o maşină fantastică. Stabilitatea şasiului, motorul, totul a fost perfect. Am fi putut să ne luptăm între noi, dar nu am reuşit să-l depăşesc pe Lopez în prima cursă. Nu a comis nicio greşeală şi am decis să mă mulţumesc cu locul doi când frânele au început să se încălzească. În a doua cursă am fost norocos la start.

După aceea, am fost mai rapid decât concurenţă şi am fost capabil să ajung în frunte", a declarat el despre prima experienţă oficială în WTCC.

Rezumatul primei curse de WTCC din Maroc

Rezumatul celei de-a doua curse de WTCC din Maroc

Citroen şi-a extins participarea în motorsport şi în Campionatul Mondial de Turisme (WTCC) după ce a dominat Campionatul Mondial de Raliuri alături de Loeb, care şi-a adjudecat un număr record de nouă titluri mondiale. În prezent, WRC este dominat de Volkswagen, care a câştigat titlurile în sezonul precedent şi ocupă prima poziţie şi în acest an.

Via Citroen

Comentarii (6)

  • iceman
    nu cred ca e asa o mare surpriza ca au o masina buna, adevarata surpriza e ca cel putin in prima etapa Chevrolet (care s-a retras anul trecut cu echipa de uzina) este peste Honda
    11 0
  • andrey_1293
    Au avut timp cei de la Citroen sa pregateasca cum trebuie masina pentru anul acesta. Totusi Loeb este in echipa cu Muller care are un nume. Va fi interesant cum va decurge duelul asta pe parcursul sezonului. Schimbarile din WTCC (in bine) de anul acesta trebuiau urmate si in F1. Aici au adus masini mai puternice si in F1 s-a trecut la carute.
    4 4
  • chevrolet
    @iceman, chevrolet s-a retras la sfarsitul anului 2012 din wtcc si cu toate astea un model chevrolet a castigat anul trecut campionatul pilotilor.
    4 0
  • iceman
    @chevrolet corect, am facut o mica greseala; au lasat o masina competitiva
    3 0
  • De Pikes Peak,
    Nimeni nimic?
    1 1
  • Mroc e o cursa in-haouse pt. francezi ,sa-i vedem si pe alte circuite,oricum Loeb e un pilot complet!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru