Loeb castiga Rallye du Var cu sotia sa copilot!

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 30.11.2009
Echipajul Sebastien Loeb - Severine Loeb a castigat ultima etapa a Campionatului Francez de Raliuri.

Desi a castigat la limita editia 2009 a Campionatului Mondial de Raliuri, devenind cel mai titrat pilot din istoria FIA, Sebastien Loeb nu a luat inca binemeritata pauza din intersezon. Francezul a participat in weekendul trecut la Rallye du Var, ultima etapa a Campionatului Francez de Raliuri, unde a avut-o in postura de copilot pe sotia sa, Severine. Daniel Elena, copilotul din WRC al lui Loeb, a luat startul ca pilot de aceasta data, concurand in Grupa A pe un C2 R2 Max.

Desi se afla in afara sezonului din WRC si desi o avea copilot pe sotia sa, Sebastien Loeb a luat in serios singura aparitie din acest sezon in fata fanilor din tara natala (Franta nu a organizat o etapa de WRC in acest an), castigand fara drept de apel la volanul masinii sale de competitie, un C4 WRC. Este prima victorie a celor doi soti intr-o competitie de anvergura. Pe locul al doilea, la aproape doua minute de echipajul Loeb/Loeb, s-a clasat Stephane Sarrazin, unul dintre cei trei piloti francezi din echipajul Peugeot 908 clasat pe locul al doilea in Le Mans 2009.

Loeb si prietenii sai din motorsport nu au fost singurele vedete din Rallye du Var, noul pilot al echipei Renault F1, Robert Kubica, luand si el startul in ultima etapa a Campionatului National din Franta.

Kubica a concurat la volanului unui Renault Clio R3 si a terminat pe locul al 29-lea al clasamentului general si al 14-lea la categoria sa.

CLASAMENT FINAL Rallye du Var:

1. Sébastien Loeb-Séverine Loeb (FRA/Citroën C4 WRC) 2 h 31:17.6

2. Stéphane Sarrazin-Jacques-Julien Renucci (FRA/Peugeot 207) la 1:56.5

3. Patrick Henry-Magali Lombard (FRA/Peugeot 307 WRC) la 2:27.1

...

29. Robert Kubica-Michal Kusnierz (POL/Renault Clio R3) la 16:37.3

...

54. Daniel Elena-Olivier Campana (MON-FRA/Citroën C2 R2 Max) la 23:31.7

Comentarii (2)

  • Petre Cristea
    offtopic: sa nu uitam de Petre Cristea, singurul roman care a castigat raliul Monte Carlo (http://en.wikipedia.org/wiki/P._G._Cristea).

    Ontopic: Loeb, jos palaria!
    1 0
  • Loeb
    Cred ca ar fi trebuit precizat diferenta dintre masina lui Loeb si a celorlalti participanti. Din cate vad eu, Loeb a concurat pe Citroen WRC iar ceilalti au avut masini cu specificatie S2000. ;)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru