Logo-ul Kia creează confuzie. 30.000 de persoane se întreabă, lunar, pe internet ce marcă auto este "KN"

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 23.11.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noul logo al constructorului asiatic de automobile creează confuzie în rândul internauților. Potrivit statisticilor, circa 30.000 de persoane caută, în fiecare lună, ce mașină este "KN".

La fel ca mulți alți producători de automobile, Kia a trecut, în 2021, la un logo mai modern. A dispărut conturul circular, iar numele producătorului este stilizat diferit.

Acest lucru a creat, însă, confuzie. La câteva luni de la prezentarea noului logo, tot mai multe persoane se întrebau pe internet ce mașină are emblema "KN". Asta pentru că literele "i" și "a" din logo-ul Kia sunt unite în partea inferioară și pot fi confundate ușor cu litera "n".

De atunci, fenomenul a luat amploare. Potrivit statisticilor, circa 30.000 de americani au aceeași dilemă în fiecare lună. Aceștia caută corect numele modelului (spre exemplu Stinger), dar nu și denumirea producătorului.

Până și motoarele de căutare s-au obișnuit, într-un fel, cu această confuzie. Spre exemplu, o simplă căutare pe Google care să includă cuvintele "mașină KN" ne afișează, ai ghicit, Kia.

via The Drive

Comentarii (8)

  • Trendul minimalist al imaginii de brand incepe sa isi arate limitarile. GJ!
    17 5
  • Nu ca vreau sa fac pe desteptu', dar am zis din start ca logo-ul ala a fost facut de un student mahmur si ca nu scrie nicaieri Kia ci KN si ca arata ca dracul. Bine ca s-au prins acuma si inteligentii. Poate fi o prescurtare de la Koreean Nonsense? Cine stie?... subconstientu' lucreaza...
    20 8
  • In oglinda
    Numai analfabetii functional citesc acel IA ca pe un N, atata vreme cat N-ul normal nu arata asa inversat, ca in logo.
    15 1
  • N arata altfel.

    In alta ordine de idei, cunoscatorii pot ghici marca dupa limbajul de design al acesteia.
    Daca desigur este un limbaj si este consistent
    14 4
  • Am scris de curiozite “kn”pe google și nu imi scrie nimic de Kia! Doar induceți in eroare oamenii cu știrile voastre de kkt!
    11 6
  • Poi așa arată “N”, nu cu capul in jos!!! Ce internauții lui peste prăjit nu știu sa citească?
    Este un logo ca orice logo… la Audi, Mercedes, BMW, Toyota etc logo este logo… este stilizat, personalizat ca sa atragă atenția, si asta face…. deci totul OK.
    Revenind la internauți… aveau masca si gel când au căutat? Da de vaccinați, erau vaccinați?
    10 8
  • Mircea
    Fiica-mea,la 4 ani,scria invers N ,oare 40% dintre americani inca nu stiu sa scrie/citeasca aceasta litera? “Norocul” lor ca nu sunt pusi in situatia sa citeasca noul logo Dacia!
    3 0
  • Kartoon Network
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru