Lovitură dureroasă pentru Tesla: toate exemplarele Model S vor fi chemate în service

de Bogdan Mirică
Luni, 23.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a decis să recheme în service cel mai popular model din scurta sa istorie. Este vorba despre Model S, cel mai în vogă automobil al momentului. Americanii cheamă în service toate cele 90.000 de mașini vândute.

Văzut de marea majoritate a publicului drept un constructor auto conștiincios, care urmărește atent fiecare detaliu al modelelor sale, Tesla are probleme. Ca orice producător cu volume în creștere, americanii au parte și de rechemări în service. Cel mai recent este însă unul extrem de serios.

Într-un comunicat oficial, Tesla a anunțat cel mai mare recall din scurta sa istorie. Toate cele 90.000 de exemplare Model S vândute până acum la nivel mondial vor fi nevoite să ajungă în service. Motivul ar fi o prindere incorectă a centurii de siguranță.

Esential 90.000 de exemplare Tesla Model S sunt rechemate în service.
3000 de unități au fost inspectate pentru a vedea dacă au aceeași problemă.
4.8 procente este valoarea cu care au scăzut acțiunile companiei după anunț.
Această constatare a venit în urma plângerii adresate de un client, care susține că luna aceasta s-a întors să vorbească cu un pasager de pe locurile din spate, iar centura s-a desprins singură.
Recall-ul nu a fost declanșat de un accident cu victime, așa cum se întâmplă de obicei în cazul altor mari constructori.

În scrisorile trimise clienților din Europa, Tesla anunță că a găsit un Model S cu o centură față care nu se conectează corect la sistemul de pretensionare. Înainte de a face anunțul rechemării în service, Tesla a inspectat alte 3000 de exemplare, însă nu a mai întâlnit defecțiunea. Cu toate acestea, a fost luată decizia unui recall complet pentru a arăta clienților grija față de siguranța acestora.

Chiar dacă a fost vorba de bune intenții, decizia i-a costat scump pe cei de la Tesla, pentru că acțiunile companiei au scăzut cu 4.8 procente la Bursa din New York.

via msn

Comentarii (2)

  • https://www.youtube.com/watch?v=5AKC2oWEhyw
    3 2
  • AndreiRN
    "prindere incorectă a centurii de siguranță"
    Hahahahahahaha ....
    Hahahaha .....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru