Lupta pentru supraviețuire: Oficialii diviziei Audi Sport își doresc ca motorul V10 să fie păstrat și pe viitoarea generație R8

de Cornel Șocariciu
Sambata, 29.06.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Oficialii Audi Sport își doresc ca motorul V10 de 5.2 litri să rămână în gamă și să fie disponibil și pe viitoarea generație R8. Pentru moment, reprezentanții constructorului german nu au luat o decizie clară cu privire la viitorul lui R8.

Conducerea Audi încă nu a luat o decizie clară cu privire la viitorul sportivelor din gamă, însă există oficiali care își doresc ca TT, R8 și modelele din gama RS să primească noi generații.

Audi R8, vârful de lance al diviziei de performanță, este echipat cu motorul V10 de 5.2 litri aspirat natural. Noile standarde cu privire la emisii și tendințele din piață către electrificare sunt doar două dintre motivele pentru care un astfel de motor ar putea dispărea din gama constructorului din Ingosltadt.

Dar cu toate acestea, reprezentanții diviziei Audi Sport spun că vor lupta pentru păstrarea motorului V10 și pentru viitoarea generație R8.

"Motorul V10 este unul legendar, iar clienții iubesc actualul R8. Luptăm pentru păstrarea propulsorului și pentru viitoarea generație, dar totul se reduce la următoarea întrebare: doar motor cu combustie internă sau electrificare? Iar pentru a doua variantă trebuie identificat motorul cel mai potrivit pentru un astfel de model", a declarat Oliver Hoffmann, directorul general Audi Sport.

Lamborghini a anunțat deja că înlocuitorul lui Huracan va miza pe un sistem hibrid de propulsie benzină+electric, motorul V10 de 5.2 litri urmând să fie în prim-plan.

De asemenea, inginerii Audi și cei din cadrul Lamborghini vor colabora în continuare, iar o astfel de soluție nu ar trebui exclusă și pentru a treia generație R8.

Via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru