Luxul ajunge la un alt nivel cu Rolls-Royce Sweptail, cea mai scumpă mașină nouă din lume

de Cornel Șocariciu
Luni, 29.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Rolls-Royce Sweptail a fost prezentat în cadrul Concursului de Eleganță de la Villa d'Este. Caroseria lucrată manual și interiorul inspirat de ambarcațiunile de lux sunt ingredientele celei mai scumpe mașini noi din lume.

Când activezi în segmentul de lux este destul de complicat să aduci lucruri care să surprindă cu adevărat. Dar Rolls-Royce știe cum să intre din nou în prim-plan. Cu ocazia Concursului de Eleganță de la Villa d'Este, producătorul britanic a expus modelul unicat Sweptail în fața publicului numeros.

Rolls-Royce Sweptail folosește platforma lui Phantom Coupe, dar caroseria și interiorul au fost proiectate după gustul clientului. Conform oficialilor, este pentru prima dată când un client alege să se implice atât de mult într-un proiect, iar dezvoltarea lui Sweptail a durat patru ani. Un alt lucru extrem de interesant este prețul plătit de clientul a cărui identitate a rămas anonimă. Zvonurile spun că Rolls-Royce Sweptail costă peste 10 milioane de euro și astfel devine cea mai scumpă mașină nouă din lume.

Caroseria a fost lucrată manual, interiorul abundă în accesorii realizate din lemn nobil, iar în habitaclu pot călători doar două persoane. Conform declarațiilor făcute de oficialii constructorului britanic, clientul misterior a fost profund impresionat de caroseriile de Rolls-Royce din anii '20 - '30.

Interiorul a fost inspirat de iahturile de lux.

Partea frontală a lui Sweptail oferă blocuri optice noi, un spoiler modificat și, probabil, cea mai mare grilă oferită în era modernă de Rolls-Royce.

Comentarii (28)

  • cykablyatman
    Probabil multi nu o sa fie de acord cu mine dar, masina asta simbolizeaza prost gust. Inteleg ca omul a dat o caruta de bani(la propriu) ca sa aiba cea mai cea masina dar sa o faci cat o barca si de doua persoane doar, nu ii vad rostul. Nici nu zic ca trebuia sa-i puna scaune multe sa o faca microbuz. E genul de om care ar aparea la Kanal D sal vada lumea ce mare chestie a facut el. A dat mai mult cu 9990000 euro cand putea sasi ia o dacie si sa-i puna sticker de M Power
    30 20
  • @cyka palacinky, daca era genul de om ce apare la Kanal D, nu ramanea anonim. Ceea ce vezi tu se numeste arta si exclusivism. Presupun ca omul isi permite si o masina in care sa-si plimbe copii si cainii.
    22 15
  • Din pacate, opinia ta este tributara imaginii pe care si-au format-o in Romania cocalarii cu bani. Daca la noi toti ghertoii isi cumpara masini scumpe doar ca sa se dea "jmecheri", nu inseamna ca peste tot in lume lucrurile stau la fel. Asta, fireste, nu inseamna ca nu poti vedea si in Europa intr-un Rolls un Becali.... Doar ca sansele sunt mai mici. Tot timpul au existat oameni care au cheltuit sume enorme pentru lux. Nu inseamna ca toti sunt ghertoi,
    22 5
  • Arată spectaculos, dar nu-i pentru circulația pe drumuri publice. Ar fi păcat să o atingă chiar și o insectă. E un obiect de artă, se transportă și se expune ca atare.
    9 11
  • Mda, din nou luxul este sinonim cu ''prost gust'' . Sa dai 15 mil euro pe o masina si sa ai bord de Phantom ~ o masina lansata acum mai bine de 10 ani cu design de sifonier sculptat cum avea bunica, este de-a dreptul culmea prostiei si penibilitatii atroce grave. Iar jantele alea subdimensionate n-ar trebui sa caute pe o astfel de masina de clasa asta, poate doar pe Dacia Duster, asta sa nu mai vorbesc ca arhitectura este aceeasi cu vechiul BMW seria 7, o masina care costa 18 mii euro la mana a doua. Dar nah.....cum pe Audi TT 2017 1.8 TFSI avem suspensie de Dacia Logan , dc sa nu avem si pe un Rolls de 15 mil euro o arhitectura de masina de 18 mii premium ?
    11 18
  • razvanis
    " ... asta sa nu mai vorbesc ca arhitectura este aceeasi cu vechiul BMW seria 7, o masina care costa 18 mii euro la mana a doua. Dar nah.....cum pe Audi TT 2017 1.8 TFSI avem suspensie de Dacia Logan , dc sa nu avem si pe un Rolls de 15 mil euro o arhitectura de masina de 18 mii premium ? ... "

    Delicios, delicios, pana la urma e un logan acel Rolls si niste prosti inculti platesc Rolls-urile. Dejteptii cumpara seria 7 premium la 18mii.
    9 5
  • prostul gust....

    eu va do masina ce ma duce cu gandul la automobilele anilor 20 pana in '60. Uitam sau ignoram "barcile" lui Bugatti sau americanele devinte clasice?

    numai sunt pe gustul nostru sau nu mai corespund idealului de frumusete contemporan? Se poate, dar chiar daca implicarea clientului a fost maxima tre sa recunoastem ca si cruciulitele in parbriz lipsesc si nici galbeusuri de la oua kinder in varful antenei audio nu are.

    cat despre suspensii si bord....inteleg ca s-a furat si ultimul par din gardul Spitalului 9, altfel nu-mi explic de ce umbla liberi si ferice toti sanatosii internetului.
    11 3
  • Coradrian
    Arata mai bine ca un Phantom coupe cu siguranta. Dar pretul mi se pare aberant pt. un Phantom usor modificat.
    Oricum cel mai frumos Rolls modern e Rolls Royce Hyperion Pininfarina si costa doar 2 milioane de euro.
    4 2
  • Este bestiala...mai ales cu panorama aia este perfecta pentru carat morti..
    2 3
  • @mowgli_jungle.

    ''Ceea ce vezi tu se numeste arta si exclusivism'' - HAHAHAHAHAHA . Care arta boss ? :)) care exclusivism ? Si un Oltcit restaurat de 10k euro e mai exclusivist ca Phantom-ul asta facut numai din ''chit'' . Amice, tocmai ce m-am intalnit cu un prieten vinerea trecuta. Si-a prezentat noua s-a achizitie : un Daewoo Damas reconditionat din 91'', peste 4 ani ii va face atestat istoric. Nici n-ai idee cum intorceau privirea cocalarii din ics faiv dupa acea masina, masina care l-a costat 6 mii euro cu totul.
    3 15
  • inexorabil
    Clasic ȋn cazul nostru, nu? Mi-am dat seama dinainte că iarăși ne va ieși din viscere arțagul made in rromanika.

    Un “sărman” din lumea asta, care se furișează precum cămila printre urechile acului ca să intre ȋn Ȋmpărăția Cerurilor, și-a comandat ceva – nu contează ce (putea să fie un Reliant Robin din aur masiv). Noi, ăștia cumplit de ȋnțelepți de pe plaiurile mioritice, ne căznim să scoatem din balta “prostului gust” piatra pe care a aruncat-o acel prestidigitator al lovelelor “muncite”. Dar dacă ar fi fost vorba nu despre un client “misterios” (adică oarecare), ci despre Trump, de exemplu (apropo, defăimarea orbească și frenetică a președintelui american legitim ales = noul sport mondial, practicat, cu prozelitism, inclusiv de multe “VIP-uri” politice) ? Ce-ar fi spumegat “indignații civic”…

    Mafia, nu te mai agita, ci șezi mumos și așteaptă resemnat să te ȋnhațe cu duba don prof. dr. doc. ȋn psihiatrie Pavianu, cel cu replicile genial de previzibile și de neinspirate (gardul Spitalului Obregia este din beton, deci are stâlpi așijderea, nu pari – știu nu de la “sărci pă gugăl”, ci fiindcă am trecut de multe ori, la pas, pe lângă unitatea respectivă; prin urmare, ȋn mod irefutabil, chiar dacă apelezi la figuri de stil, substratul cognitiv trebuie să fie solid).

    Concluzia nu lasă loc de echivoc: vianu = flecarul de serviciu al site-ului.
    6 3
  • vai Inexorabil....ai ajuns coleg de "gradina" cu madalaescu? Si va tineti de mana, in ceas de seara sub clar de Luna? Romantic....Cum ar veni dusmanul dusmanului meu e prietenul meu....aveam "great expectations" de la tine. Asa, sa ne mai englezim in ciuda :).

    Deci ce spuneai de "barca" asta? Cum ca daca clientul misterios ar fi fost clovnul ala cu mesa portocalie ce-i tine loc de caciula ar fi fost automat un gunoi pe 4 roti? Chestiune e, colega, ca munca designerilor n-are treaba cu gustul clientului.

    Uite, sa-ti dau un exemplu de cum vad lucrurile...Chiron, modelul unei marci ce "tine" de o companie a carui nume mi-e greata sa-l pomenesc, Chiron cum ziceam e un monument al designului auto. Un anumit tip de design, pentru ca reusite in design mai pot enumera si de la japonezi si de la suedezi si de la englezi (cazul de fata) si de la germani. In fapt, cu globalizarea asta, nici nu mai stii care si cum e, claie peste gramada, numai deosebesti care'i galben, alb sau negru....

    Stii, contrar parerii tale, imi plac animalele si copii. Dar pe javrele care latra in van pe aceeasi tema (suspensii de exemplu) vreau sa le stiu departe de mine iar copii ....merita intodeauna o acadica. Vrei si tu una?

    PS. raspunzi sau nu, eu mi-am incheiat alocutiunea sa nu poluez inutil.
    7 5
  • Arata mai bine ca un Phantom coupe cu siguranta. Dar pretul mi se pare aberant pt. un Phantom usor modificat.
    Oricum cel mai frumos Rolls modern e Rolls Royce Hyperion Pininfarina si costa doar 2 milioane de euro.
    1 3
  • inexorabil
    NU ȘTII să critici – constatarea mea amară…Evanghelia ne ȋndeamnă cu gravitate să evităm cu orice preț etichetele “patologice”, oricât de justificate ni s-ar părea pe moment – “cine va zice fratelui său: netrebnicule, vrednic va fi de judecata sinedriului; iar cine va zice: nebunule, vrednic va fi de gheena focului.” (Matei 5:22). Ah, da, scuze, uitasem că tu repudiezi neȋmpăcat “creaționismul” și “misticismul”. Și că ai “scăpat” odinioară o expresie atât de candidă precum “pishat de dinozaur (sau e al lui dumnezeu?)”.

    Mafia este incorigibil…Nici acum n-ai realizat acest truism de grădiniță?! Nu simt nicio simpatie ȋntre mine și el, cu atât mai puțin afinitate…Iarăși ai tras cu gloanțe oarbe, carevasăzică ipoteze previzibile. Chiar ȋmi spuneam: “Ia să vezi că mă va creiona drept avocatul lui cel mai ȋnfocat”. Nu te-ai dezmințit, din păcate…

    Mafia ȋncă nu-și poate explica superioritatea lui Buick asupra lui Lexus și nici faptul că, paradoxal, chinezii aleg “americana” ȋn dauna celei care, teoretic, este cea mai luxoasă și cea mai fiabilă “asiatică” și unde mai pui că se află chiar ȋn coasta lor! Asta este problema căreia nu-i poate găsi elucidare (mă rog, apetența japonezilor de rând pentru BMW…iarăși o pastilă de insomnii mafiote), ȋn rest…el este “setat” cu toată ființa să fredoneze aceleași șabloane, iar tu te uiți ȋn gura lui (fascinat, plictisit sau siderat – nu contează cum), ȋn loc să-l dovedești prin ignorare totală și perpetuă...

    Nu-mi retrag termenul “jignitor” (flecar). Căci și tu mi-ai ȋnșelat expecteișăns. Plus că…nu-i din categoria “vrednic de judecata…”. Eventual pistol cu apă.

    PS: Nu denumirea lui VAG este infamă și nedemnă de pronunție, ci faptele comise de oameni din companie, cei care se aseamănă apei, căci pietrele rămân…
    4 6
  • Arata mai bine ca un Phantom coupe cu siguranta. Dar pretul mi se pare aberant pt. un Phantom usor modificat.
    Oricum cel mai frumos Rolls modern e Rolls Royce Hyperion Pininfarina si costa doar 2 milioane de euro.
    1 2
  • @vianu/mowgli/inexorabil

    Dragilor, va consumati inutil ... Daca Dumnezeu nu i-ar fi iubit pe dezaxati, nu ar fi umplut lumea de ei ! Cand ma gandesc ca unui specimen ca asta si altora de teapa lui li se permite sa scrie iar un mesaj prin care am vrut sa aduc un omagi la 7 ani de la disparitia unui mare actor roman mi-a fost cenzurat ca si cum nu stiu ce exprimari indecente ar fi avut, desi, in scurtul timp in care a putut fi vizualizat a avut parte de raspunsuri pozitive din partea mai multor colegi de forum, imi vine sa-mi petrec timpul liber altfel .... Noroc cu cu voi, Kote, Ztele si alti cativa colegi ale caror puncte de vedere ma ma fac pertinente si spumoase, ma fac sa cred ca mai am ce cauta pe-aici.
    9 1
  • @inexorbail...cu PS-ul tau sunt intru totul deacord

    @misha...cred ca deja s-au linistit apele, si...thx!
    1 2
  • Domo arigato, @misha. Probabil nenea Jean a trecut pe la redactieca sa stearga comentariile!
    3 1
  • @Misha_bear ''ruskici'' adica Mikhail Mihailov ( real name ). Iar freci menta pe aici erijandu-te in reprezentantul tuturor ? Ai dreptate, acelasi lucru ma gandesc si eu la cei betivi ca tine. Eu in locul celor ponegriti nu ti-as raspunde decat cu : Suka blyat !
    2 11
  • PS: Acum poti da volumul mai tare la *Bembeul tau cu logo ''Jiguli'' aka ''Kopeika'' si sa asculti in continuare MiyaGi- ''Calibri'' , mere la o vodka rece :)))
    2 9
  • Cineva
    @mishazaitev
    Ai dreptate. Nu inteleg la ce au mai lasat forum....daca sterg cometariile fie ele si acide ce rost mai are forumul ? Propun sa se inchida ca si asa numai neaveniti sunt pe el !
    5 2
  • @cineva, este normal ce se intampla azi,peste tot in lume .Nu numai in romania. Non-valorile sunt cele care tipa si se baga in fatza. Ca doar au merite deosebite. Ele au nevoie de un singur lucru: sulul de hartie igienica al lui Victor Rebengiuc, Totusi, lumea este frumoasa in continuare. Cum ar fi fara mafioti si cei mai iubiti dintre pamanteni?
    7 1
  • Cineva
    @Kotegaeshi
    E frumoasa viata adevarat spus. E frumoasa si pestrita cu ei dar pana la un punct cand ti se apleaca de la aceste specimene.
    Madalescu ala sau cum se mai numea e un exemplu de personaj care in afara de parerea personala nu conteaza altceva si are si pretentia sa ii dai dreptate la toate greselile si ineptiile pe care le insira aici. Considera ca el le stie pe toate si cel mai bine. Nu stiu cum se numste comportamentul asta dar e tratabil.
    Arahnida de scorpion e genul de om care crede ca i se cuvine totul si e peste orice om care are mai putin ca el. Tipic copiilor de bani gata. Daca a avut mai mult noroc ca noi si s-a nascut intr-o familie instarita nimic de zis asta nu inseamna ca ne e superior. Dar el traieste cu ideea asta si e pacat. La un moment dat o sa piarda in viata multe pe tema asta. (fie vb intre noi acum cred ca ceva e putred in afacerile lui tacsu pt. ca un om de afaceri cinstit nu are de unde sa aiba bani de casa aia uriasa si masini premium atatea). Cinstiti nu sunt mai mult ca sigur. Dar treaba lor...sa traiasca ei sanatosi si sa imparateasca lumea. Noi o aveam pe cea vesnica !
    6 1
  • @cineva, am fost doar sarcastic. Lumea este plina de spacimene ca ei. Si, sunt sigur ca ar fi mult mai normal a fara ei. As fi curios sa ma intalnesc cu ei. Oare tot asa de cocosi vor fi? Altfel, sa ai parte de tot ce este mai bun , in lumea asta de cacat! Respect!
    2 0
  • Cineva
    @Kotegaeshi
    Ms hote. Si tie iti doresc tot binele din lume.
    ps. Nu trebuie sa fi curios sa ii vezi pt. ca e posibil sa devina agresivi. Doar isi permit sa bata sau sa injure si nu prea ai ce sa le faci...plangeri la politie chestii de genu sunt fix pix pt. ei la cate relatii au. Cel mai bine e sa ii ignori. Ignoranta cred eu ca e cea mai buna arma pt. ei. Majoritatea vor sa fie invidiati pt. ce au si venerati sau bagati in seama. Cand ii ignori ei sufera teribil pt. ca vad ca nu sunt interesanti in lume.....eu asa procedez cu ei !
    1 0
  • Domo arigato! Osss !
    2 0
  • AndreiRN
    La bani astia sper ca are sub volan o blonda de subt cariciu.
    0 2
  • inexorabil
    Să admitem judiciozitatea cerinței tale, Andrei, dar, cum “mădularul nu știe carte”, ar fi recomandabil, totuși, ca respectiva “prestatoare” să facă abstracție de această certitudine și să emită minima pretenție a ortografiei…Deși, la urma urmei, s-ar putea ca nici buzele dumneaei să nu fie obișnuite cu exprimarea cultă.

    Și, bineȋnțeles, ca de obicei, Automarket doarme ȋn front…Aici, oricine este liber constituțional să scrie orice i se cășunează prin devlă. Ba ȋncă nonstop. Iată ce ȋnseamnă, de fapt, AM: WC public. Noroc că-i gratuit :D

    PS: Andrei, Trump nu te-a cooptat ȋn echipa lui de conducere? Unul care a lucrat cu NASA și Tesla denotă o somitate incomparabilă. Unde mai pui că te-ar plimba cu Cadillac-ul lui super-blindat. Dar la Melania lui tot n-ai avea acces, chit că-i balcanică de-a noastră la origine și, când are chef, nu se sfiește să-l trateze cu sictir chiar pe cel mai puternic om al planetei.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru