Mai bun decât el însuși: Jaguar XE SV Project 8 și-a doborât propriul timp de la Nurburgring

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 24.07.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cel mai rapid sedan de pe circuitul de la Nurburgring a devenit și mai rapid. Jaguar XE SV Project 8 și-a îmbunătățit cu 2.9 secunde propriul record stabilit în 2017 pe Iadul Verde.

La finalul anului 2017, Jaguar ne anunța că XE SV Project 8, un model special pe care britanicii l-au gândit ca o versiune limitată la 300 de unități, devenea cel mai rapid sedan de pe circuitul german de la Nurburgring.

Acum, Jaguar XE SV Project 8 a revenit pe Iadul Verde și a reușit să bată propriul record stabilit în urmă cu aproape doi ani. Pe bucla de 20.6 kilometri, sedanul britanicilor a stabilit un timp de 7 minute și 18.361 de secunde, cu 2.9 secunde mai rapid față de vechiul timp de referință din 2017.

Exemplarul folosit de Jaguar pentru a stabili noul record pe Nurburgring a fost cel în echiparea Track Pack. Acestă versiune extremă este oferită doar cu scaunele din față și integrează și o mulțime de elemente aerodinamice special gândite pentru circuit. În plus, britanicii menționează că pentru turul rapid au mizat pe un set nou de anvelope Michelin Pilot Sport Cup 2 R.

La volanul lui XE SV Project 8 s-a aflat Vincent Radermecker, unul dintre piloții care au lucrat în timpul dezvoltării sedanului britanic.

Sub capota modelului dezvoltat de divizia Special Vehicle Operations se află motorul V8 de 5.0 litri capabil să ofere 600 de cai putere.

Sprintul de la 0 la 100 km/h are loc în 3.7 secunde, în timp ce viteza maximă dezvoltată de sedanul britanic se oprește în dreptul valorii de 320 km/h.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru