Mai cade un bastion: mastodontul Ford F-150, cea mai vândută mașină din SUA, primește o versiune hibridă

de Mircea Meşter
Vineri, 18.12.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Gama americană de pick-up-uri Ford F-Series, dintre care se evidențiază F-150, va primi o versiune hibridă până în 2020. Anunțul a fost făcut de CEO-ul Ford, Mark Fields.

Chiar dacă știm foarte bine care este specificul pieței din Statele Unite, acolo unde motoarele de cilindree mare sunt încă privite ca soluții potrivite pentru viața de zi cu zi, continuăm să ne mirăm în fiecare an de faptul că cea mai vândută mașină de pe această piață este un pick-up imens în raport cu gusturile europene. Este vorba de diferitele versiuni ale lui Ford F-Series, dintre care cel mai popular rămâne F-150. Cu aproape 700.000 de unități vândute în primele 11 luni ale anului 2015, pick-up-urile Ford F-Series vor termina și acest sezon în fruntea vânzărilor de mașini din SUA, așa cum au făcut-o în fiecare dintre ultimii 34 de ani. 

În aceste condiții, vestea conform căreia Ford pregătește o versiune hibridă a unuia dintre pick-up-urile sale din gama F-Series poate părea neinteresantă pentru noi, europenii, dar e o informație extrem de importantă pentru piața din Statele Unite. 

Confirmarea a venit de la CEO-ul Ford, Mark Fields, cel care începând de anul trecut l-a înlocuit pe Alan Mulally în cea mai importantă poziție din cadrul companiei americane. "Avem planuri să producem un pick-up hibrid până la finalul acestui deceniu.

Deci da, lucrăm la electrificarea gamei F-Series, iar discuția se poartă în jurul unui hibrid convențional", a declarat Fields într-un interviu acordat stației americane de radio NPR.

Gama F-Series conține în acest moment versiunile F-150, Raptor și Super Duty. Modelul se află la a 13-a generație, prima fiind lansată în Statele Unite la scurt timp după al doilea Război Mondial, în 1948.

Comentarii (13)

  • Saracu Sam :))
    12 8
  • Ma intreb ce autonomie o sa aiba. Oare te tine pana o scoti din garaj ? :))
    18 13
  • someone
    intrebarea mea e daca greutatea suplimentara a sistemului hybrid va afesta sau nu eficienta consumului......pt ca F-150 deja e o masina f grea
    7 9
  • @mowgli

    daca ai fi fost putin atent, ai fi auzit un zgmomot ca de scaunel cazut pe podea si scartaitul sinistru al unei sfori ce se freaca de grinda casei...

    :))
    10 7
  • @Vianu :)) n-am auzit, dar am inteles ca unii renunta la curent in casele lor si cauta lampi cu petrol pe ebay.
    13 8
  • Ador masina asta, este cea mai reusita camioneta din lume. Nu mi-ar fi rusine nici cu un Silverado sau Ram. La capitolul asta europenii si asiaticii sunt mult in spatele americanilor.
    9 4
  • @scorpionul
    Ce iti mai face Qiu faivul....ups.....Macanul ? :))))
    3 6
  • Doi hateri ma barfesc ca niste babe de la tara in lipsa mea. Vad ca Automarket vine din nou cu niste titluri scrise cu priceperea unui grajdar. Daca ati stii ceva despre masini, copchilasul junglei si vianu iubitor de musk, ati stii ca singurului motiv pentru care Ford F-150 o sa fie hybrid este intrarea in vigoare a noilor norme CAFE. Normele astea stipuleaza ca fiecare producator trebuie sa aibe la nivel de marca o anumita medie mpg.

    Dat fiind ca F-150 este cel mai bine vandut Ford in America, va trage mult in jos media mpg. Asta-i singurul motiv "dragii" mei. Nu scoateti sampania inca. Nu cade nici un bastion. Ford pune cateva bateriute sa mai traga de mpg-ul oficial in oras, care ii total fictiv, in sus.

    Ford nu ar fi facut asta niciodata daca nu erau obligati de guvern. Si sa nu credeti ca o sa insemne ceva, pentru ca tot modelul pe benzina o sa fie cel mai popular. GM videa mastondonti din astia in versiune hybrid inca din 2007-2008 si nu a insemnat nimic semnificativ.
    9 10
  • ...Dumnezeule, cat e de trist baiatu' asta :|

    am scris un comment de 20 de randuri, l-am sters....e inutil sa replic unei maimutze care se trage de cocoshel in vazul tuturor.
    7 12
  • Mitica Blajinul
    Da Sami , asa este . Numai tu si cu alalalt sunteti cei care stiti despre masini.Tu te bati cu pumnii in piept(ca gorilele) ca stii. Minivanul il mai confunzi cu MPV-ul ?
    7 4
  • @Sam stai sa ghicesc... te superi maxim daca F150 n-o sa mai aiba un V8, dar tu ai o Fiesta de 1.4 pentru ca nu ti-ai permite taxele si consumul. Pai vezi ? asa-i si Americanu. A trecut vremea Ducilor Hazardului.
    5 3
  • Mitica Blajinul
    @mowgli,asta a crescut cu "rapid si nervos" si cu ceva fast food! E un fel de caporalul America.
    5 0
  • Cat de "bad ass" arata camioneta aia ...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru