Maserati ia în considerare lansarea unui nou model după ce comenzile s-au triplat în primele trei luni ale anului curent

de Sebastian Toma
Joi, 17.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Italienii de la Maserati iau în considerare lansarea unui nou model sport, titrează Bloomberg. Vestea vine după ce comenzile mărcii s-au triplat în primele trei luni ale anului curent în raport cu aceeaşi perioadă a lui 2013.

Esential 15.400 de maşini a vândut Maerati în 2013.
3.500 de comenzi pe lună au primit cei de la Maserati în primele trei luni ale anului curent.
Maserati ar putea să introducă un nou model sport în gamă, spun cei de la Bloomberg, citând surse din cadrul mărcii. O versiune de serie a lui Alfieri nu este exclusă, italienii dorind să reducă vârsta medie a clienţilor pentru a-şi creşte vânzările. Ghibli, cel mai ieftin model din gama lor, a realizat deja acest lucru, atrăgând clienţi cu o vârstă medie de 29 de ani, semnificativ mai tineri decât clienţii tipici ai mărcii, care aveau o vârstă medie de 45 de ani. Succesul înregistrat de Ghibli i-a motivat pe cei de la Fiat Group să ia în considerare adăugarea unui schimb suplimentar la uzina Grugliasco, unde au fost necesare ore suplimentare pentru creşterea producţiei în raport cu comenzile înregistrate. Uzina respectivă produce modelele Ghibli şi Quattroporte, ambele fiind lansate în 2013 şi fiind construite cu o cadenţă totală de 140 de unităţi pe zi.

Maserati Alfieri anunţă un coupe mai mic decât actualul GranTurismo

Maserati a primit în jur de 3.500 de comenzi pe lună în primele trei luni ale anului curent, ceea ce ar putea duce la 42.000 de unităţi vândute în 2014, dacă tendinţa se păstrează. Italienii au vândut 15.400 de unităţi în 2013, aşa că rezultatul din 2014 ar putea să fie triplu, dacă marca îşi păstrează ritmul de creştere înregistrat în primele trei luni pentru întregul an.

Sergio Marchionne, şeful Fiat Chrysler Automobiles, compania care deţine marca Maserati, spune că 2014 va fi un an excelent pentru marca de lux a concernului şi că profitul obţinut de Maserati în 2014 ar putea să compenseze chiar şi pierderile înregistrate de întregul concern FCA în Europa.

GENEVA 2014: Ferrari, Lamborghini şi Maserati s-au duelat în stil italian

Lucrurile merg bine pentru Maserati. Uzina Grugliasco, de lângă oraşul Torino, a necesitat schimburi suplimentare în weekend şi în unele nopţi pentru a face faţă comenzilor înregistrate în primele trei luni ale anului. (Foto: Alessia Pierdomenico/Bloomberg )

Urmareste Automarket
Maserati Alfieri, conceptul prezentat de italieni la Salonul Auto de la Geneva, ar putea primi o versiune de serie.
Decizia finală va fi anunaţă în luna mai, când Sergio Marchionne va prezenta planul de viitor al mărcii în faţa investitorilor.
Viitorul model de serie inspirat de Alfieri va împărţi platforma cu Levante, SUV-ul pe care îl pregătesc cei de la Maserati pentru a cuceri pieţele din SUA şi China cu noua nişă abordată de constructorii de automobile exotice.

Oameni cu vocaţie: Sergio Marchionne, magicianul care a construit mariajul Fiat-Chrysler

Via Bloomberg

Comentarii (2)

  • Maserati si Ferrari, ramurile banoase ale falimentarei FCA.

    P.S.: Daca vor sa dezvolte un model nou pe baza Alfieri, atunci Gran Turismo o sa mai astepte?
    4 6
  • Andrei
    Din punctul meu de vedere cei de la Maserati au ceva unic in filosofia lor,desi nu prea castiga la multe capitole in fata concurentei...sincer daca as avea bani foarte multi,mi-as lua un Maserati,sunetul e unul unic din punctul meu de vedere,e o masina eleganta.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru