Maserati Quattroporte - informaţii oficiale despre motoarele V6 şi V8

de Bogdan Mirică
Marti, 04.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Maserati a publicat astăzi primele imagini şi informaţii ale noului Quattroporte, model pregătit să debuteze în ianuarie la Detroit. limuzina va avea două motoare dezvoltate de Ferrari, un V6 şi un V8.

După ce a publicat un set de imagini oficiale cu noua generaţie Quattroporte, Maserati revine astăzi cu informaţii oficiale ale noii sale limuzine.

Modelul italienilor se va folosi de serviciile unui V6 pe benzină în echiparea de bază. Motorul, dezvoltat de Ferrari, are o capacitate de 3.0 litri şi livrează 410 cai putere. Resursele sunt suficiente pentru un sprint de la 0 la 100 de km/h în aproximativ 5 secunde şi pentru o viteză maximă de 285 km/h. Unitatea ar urma să fie folosită şi pe viitoare modele Alfa Romeo.

Alături de unitatea V6, Maserati Quattroporte va avea şi o versiune de vârf, animată de un V8 de 3.8 litri, echipat cu injecţie directă şi dublă supraalimentare. Unitatea va fi capabilă să garanteze 530 de cai putere şi 670 de Nm. Graţie unei funcţii overboost, valoarea cuplului motor poate urca şi până la 720 de Nm.

Esential 410 cai putere oferă motorizarea entry-level oferită pe noul Quattroporte.
530 de cai putere livrează motorul V8 instalat pe Quattroporte.
1900 de kilograme cântăreşte Maserati Quattroporte.
Cu asemenea resurse, Quattroporte poate accelera de la 0 la 100 de km/h în aproximativ 4.7 secunde, asigurând în acelaşi timp şi o viteză maximă de 307 km/h.

Ambele motorizări vor fi asistate de o transmisie automată furnizată de ZF, cu opt rapoarte.

Unitatea va direcţiona resursele doar către puntea faţă, ori către ambele punţi în cazul versiunilor cu tracţiune integrală.

În cazul versiunii 4x4, Maserati ne asigură că, în condiţii normale de rulare, resursele motorului ajung în proporţie de 100% pe puntea spate. Dacă aderenţa joacă feste, sistemul de tracţiune integrală poate direcţiona până la 50% din cuplu către axa faţă.

Noul Quattroporte vine cu o platformă nouă, de tip monococă, din oţel, cu aluminiu folosit la îmbinări şi la părţile mobile. Suspensia este complet independentă pe ambele axe. În ciuda folosirii unor materiale noi, Quattroporte rămâne un model destul de greu, cu o masă totală de 1900 de kilograme. Dimensiunile vor garanta un portbagaj generos, de 530 de litri.

Noul Maserati Quattroporte va fi dezvăluit în cadrul Salonului Auto de la Detroit, programat să îşi deschidă porţile în luna ianuarie a anului viitor.

via motorauthority

Comentarii (10)

  • Motorul d 3 litri e cel mai tare... adik supranatural :D
    11 1
  • Da puterea ce cauta p puntea fatza????????????????? doua vesti una extraordinara si una varza!
    7 4
  • AndreiRN
    Si garantia va fi ......?
    2 12
  • Garantia
    Dintre toti producatorii de lux,Lexus da cea mai mare garantie si Acura.

    Garatie Lexus:12 ani pentru coroziune
    :5 ani sistem hybrid sau 420 de mii de km
    6 ani suprafetele vopsite ,etc,

    Deci Maseratti? Nimik?
    3 13
  • Oricum n-ai bani de Quattroporte, de ce te intereseaza garantia?
    Probabil 4 ani / 50.000 de mile, ca si S-klasse, LS si seria 7
    12 0
  • @Garantia: vorbesti prostii.

    2012 Lexus LS Factory Warranty
    Basic Coverage: 4 yr. / 50,000 mi.
    Drivetrain: 6 yr. / 70,000 mi.
    Roadside Assistance: 4 yr. / Unlimited mi.
    Rust: 6 yr. / Unlimited mi.
    11 2
  • Garantia
    Ztele: Daca nu ma crezi cauta pe siteul Lexus ,sa nu ai de gand ca aberez.Cauta si vei vedea ,ca nu am chef sa imi sara diversi useri la beregata.Dar poti sa recunosti ca nu iti place Lexus si gata.
    1 10
  • Tractiunea e, de fapt, spate si integrala.

    "The 3.0l V6 produces 410 bhp and is available with rear-wheel drive as well as four-wheel drive" via http://www.autoedizione.com/specifications-of-new-engines-maserati-quattroporte/

    "The first engine is a 3.0 liter V6 powerplant, which produces 410bhp and is available with rear-wheel drive as well as four-wheel drive." via http://www.gtspirit.com/2012/11/17/new-details-2013-maserati-quattroporte-engine-lineup/
    10 0
  • Era culmea sa fie p fatza adik Hyundai trece la RWD si Maserati la FWD? foarte aiurea ar fi fost... felicitari Maserati mai ales pentru motoare... Ce chestie si cu tehnologia asta a motoarelor un S cu motoru veki d 388 CP si 5.5 litri e mai slab dkt asta d 3 litri si kiar in comparatie cu motoru nou d 4,7...Extraordinar!
    4 0
  • Motoarele sunt impresionante, pacat de platforma ca nu foloseste mai mult aluminiu...
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru