Maserati se alătură curentului autonom: Levante, Ghibli şi Quattroporte vor primi funcţie de pilot automat pe autostradă

de Daniel Popescu
Miercuri, 23.03.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Maserati a dezvăluit că SUV-ul Levante, dar şi modelele Ghibli şi Quattroporte, vor primi în următorii doi ani funcţie de pilot automat pe autostradă.

Constructorii auto încep să acorde o atenţie din ce în ce mai mare sistemelor autonome, iar acest lucru este valabil inclusiv în cazul producătorilor premium.

Cel mai nou exemplu vine de la Maserati, care a anunţat cu ocazia Salonului Auto de la New York că va introduce funcţie de pilot automat pe autostradă pe primul său SUV, Levante. "Vrem să automatizăm partea plictisitoare a condusului", explică Harald Wester, directorul executiv al constructorului aflat în portofoliul Fiat-Chrysler.

Urmareste Automarket
În plus, Levante va include şi alte funcţii semi-autonome, cum ar fi cruise control adaptiv sau cea care avertizează şoferul la părăsirea benzii de circulaţie.
Toate aceste funcţii, inclusiv pilotul automat pe autostradă, urmează să fie implementate şi pe modelele Ghibli şi Quattroporte.

De asemenea, vuiitoarele modele Maserati ar putea include diverse forme de electrificare, inclusiv un tren de rulare hibrid plug-in. Pe de altă parte, pricnipalele priorităţi pentru Maserati în perioada următoare sunt dezvoltarea noilor generaţii pentru Gran Turismo şi Gran Cabrio, care vor împărţi aceeaşi arhitectură cu Ghibli şi Quattroporte pentru a permite o reducere de costuri.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru