Maserati vrea să vândă de trei ori mai multe Quattroporte anul viitor

de Bogdan Mirică
Miercuri, 12.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Maerati a vândut în primele nouă luni ale anului 4700 de unităţi Quattroporte. Anul viitor însă, italienii au un obiectiv ambiţios: vor să livreze 13.000 de copii ale modelului de lux.

Fiat şi-a pus speranţe mari în brandul Maserati după ce Alfa Romeo a continuat să dezamăgească.

Grupul italian speră că Tridentul va putea să atingă o ţintă de vânzări fixată la 50.000 de unităţi pe an, începând cu 2015. O propunere ambiţioasă, având în vedere că anul trecut Maserati a livrat doar 6159 de maşini.

Principalul atu al italienilor pare a fi chiar noua generaţie a limuzinei Quattroporte, dezvăluită în urmă cu câteva săptămâni. Modelul reprezintă o nouă pagină în istoria brandului din Peninsulă, de aceea Sergio Marchionne, şeful Fiat, are aşteptări mari pentru Quattroporte.

Esential 13.000 de unităţi Quattroporte speră să vândă Maserati anul viitor.
4700 de unităţi ale vechiului Quattroporte s-au vândut în primele trei sferturi ale acestui an.
50.000 de maşini pe an vrea să vândă Maserati în 2015.
Acesta speră că anul viitor vor fi vândute nu mai puţin de 13.000 de unităţi ale sedanului de lux.
Asta înseamnă aproape de trei ori mai multe unităţi decât anul acesta. În primele trei sferturi ale anului, Maserati a reuşit să vândă 4700 de copii ale vechiului Quattroporte.

Având în vedere că noua generaţie vine cu un design nou, cu o gamă de motorizări diversificată şi un tren de rulare îmbunătăţit, targetul fixat de Marchionne nu mai pare atât de utopic.

Fiat investeşte 1.2 miliarde de euro în Maserati, sperând că brandul său de lux va putea să se dueleze cu nume mari din industrie, precum BMW sau Porsche.

Fiat mizează pe o reţea de dealeri numeroasă, pusă la dispoziţie de Chrysler dincolo de Ocean, dar şi pe o gamă de modele noi. Aceasta ar urma să includă un SUV, anticipat deja de conceptul Kubang, şi un sedan poziţionat sub Quattroporte, de talia lui BMW Seria 5.

Comentarii (1)

  • Nu e rau ca sunt ambitiosi, dar cu cat se departeaza mai mult de previziunile realiste, cu atat mai amar va fi gustul dezamagirii, dupa ce se trage linie la final de an.

    Dar asta este tipic pt italieni: prima data cu gura, apoi cu faptele. Sa vedem, poate ma insel eu...sper sa ma insel. Le doresc mult succes.
    7 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru