Mașinile plug-in hybrid Ford vor intra automat în mod electric în anumite zone predefinite: utilitara Transit Custom, primul model cu această funcție

de Daniel Popescu, Foto: Ford
Luni, 06.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a anunțat că versiunea plug-in hybrid a utilitarei Transit Custom va intra automat în mod electric în anumite zone predefinite pentru a reduce consumul și emisiile.

Unul dintre principalele avantaje ale modelelor plug-in hybrid este că permit șoferilor să conducă inclusiv în regim electric pe o distanță de circa 50 de kilometri, fără să mai utilizeze astfel carburant tradițional.

Ford consideră însă că există situații în care șoferii nu activează modul electric din diverse motive, astfel că a anunțat introducerea unei noi funcții.

Astfel, versiunea plug-in hybrid a utilitarei Transit Custom va intra automat în mod electric în anumite zone predefinite, cum ar fi zone aglomerate sau zone în care au acces doar vehiculele cu emisii scăzute.

Trecerea pe modul electric se va face pe baza datelor obținute de la sistemul de localizare, iar proprietarii de flote vor avea posibilitatea să stabilească propriile "zone verzi" pentru a reduce emisiile în imediata apropiere a unor obiective precum parcuri sau scoli.

Singura condiție pentru trecerea pe mod electric este ca bateria să aibă suficient de multă energie. La ieșirea dintr-o astfel de zona predefinita, utilitara trece automat pe alt mod de rulare.

Noua funcție pregătită de Ford va fi introdusă pe Transit Custom începând din această toamnă. În plus, funcția va putea fi introdusă inclusiv pe utilitarele produse deja.

Pentru moment, Ford nu a anunțat dacă va implementa această funcție și pe alte modele.

Via Ford

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru