Măsuri dure: Germania ar trebui să interzică vânzarea maşinilor diesel şi pe benzină în 2030 pentru a respecta cota maximă pentru emisii

de Daniel Popescu
Marti, 14.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Germania ar trebui să interzică vânzarea oricărei maşini cu emisii de dioxid de carbon începând din 2030 pentru ca ţara să-şi respecte angajamentele internaţionale cu privire la reducerea emisiilor.

La începutul acestui an, Germania a anunţat că îşi propune să scadă emisiile de dioxid de carbon cu 80-95% până în 2050, însă oficialii guvernamentali încep deja să fie îngrijoraţi cu privire la şansele de îndeplinire a acordului.

Rainer Baake, ministru adjuct al economiei, a dezvăluit că 20% din totalul de emisii al Germaniei este realizat de industria de transporturi, iar statul trebuie să reducă emisiile de dioxid de carbon cu 40% până în 2020.

Soluţia propusă de autorităţi este interzicerea vânzărilor de maşini diesel şi pe benzină cel târziu în 2030, în contextul în care durata de viaţă a unui vehicul este de circa 20 de ani. "Adevărul este că nu a existat nicio reducere a emisiilor de dioxid de carbon în transport începând din 1990. Nu avem încă răspunsul la scăderea emisiilor pentru camioane, dar avem răspunsuri pentru maşini", a declarat Baake.

Urmareste Automarket
În prezent, cota de piaţă a maşinilor electrice în vânzările totale de maşini din Germania este de numai 0.6%, însă va creşte la circa 8% până în 2025, potrivit unor previziuni realizate de un institut din sectorul auto german. Una dintre cauzele adopţiei reduse a maşinilor a fost lipsa unor stimulente guvernamentale, însă germanii primesc din acest an un bonus de 4.000 de euro la achiziţionarea unei maşini electrice.

Potrivit datelor furnizate de Autoritatea Federală de Transport, în Germania există în prezent 30 de milioane de maşini pe benzină, 14.5 milioane de maşini diesel, 130.000 de hibrizi şi numai 25.000 de maşini electrice.

Via Automotive News

Comentarii (9)

  • Vrajeala ieftina servita de toata lumea.
    Zvonuri din astea sunt toata ziua si oricand pot sa dau si eu unul, pana in 2030 se pot intampla multe.
    6 3
  • hazard
    dau si eu unul: pana in 2030 1,5dci o sa scoata foarte putin fum.
    5 3
  • in 2027 romania o sa scada numarul actual al toaletelor din curte la 3 sferturi
    6 1
  • pot sa interzica dieselul incepand cu 2017! ba chiar sa devina directiva ue.
    2 1
  • Cine ii mai crede pe germani?
    Și VW zice că s-a cumințit. Și vor scoate toți numai modele electrice cu autonomie de 5.000 km.:))
    Și românii îi cred și le cumpără.
    4 1
  • arogantul
    daca vor sa atinga tinetele de co2 ar trebui sa nu mai construiasca centrale termice pe carbuni ca sa inlocuiasca centralele nucleare care sunt inchise din ideologie tampa cu mult inainte de termenul normal de inchidere.
    6 0
  • Bine zis masuri tampe arogantule. Extrem de tampe. Daca citim cu atentie articolul, zice ca 20% din totalul de emisii este realizat de industria TRANSPORTURILOR. Aici putem include toate transporturile. Zecile de mii de tiruri si dube de marfa care circula non-stop. Vapoarele alea uriase care emit cat cateva mii de masini la un loc. Trenurile (care desi sunt electrice, electricitatea provine din carbune). Practic tot ce inseamna transport. Avioane, trenuri, vapoare, camioane. In toata ecuatia asta, masini pentru uz privat oare cat din emisiile alea de 20% le produc? 5%? Hai maxim 10%. Sa zicem ca interzic vanzarea de masini cu motoare pe combustie interna. Si din 5% ala cat polueaza ele, masinile electrice o sa polueze prin producerea electricitatii lor. Plus ca mai raman vechile masini cu combustie interna pe drumuri. Si cu masura asta ce reusesc pana la urma? Sa scada totalul de emisii a tarii cu 3-4, hai, chiar un 5%. Ce-i un 3-5% in imaginea de ansamblu a poluarii produse de o tara. Un nimic. Mai bine ar renunta la frica irationala de reactoare nucleare, ca oricum modelele noi, bazate pe toriu, sunt mult mai sigure si prietenoase cu mediul.
    6 2
  • energie electrica(gratis) asa de usor se poate obtine insa nu se vrea.....
    Orase mari care au rauri mari care curg......sa se monteze din 200 in 200 de metri o mini-morisca in pana mea care ar produce curent electric gratis constant......pt o parcare de masini electrice....
    Binenteles ideea mea e relativ primitiva da cu cativa ingineri seriosi si ceva capital se poate obtine o sursa de energie verde, gratis, constanta....
    5 1
  • ideea e buna, astfel se vor baga bani mai multi in tehnologia electrica, la fel si cu sursele eco.
    motoarele cu ardere vor fi intotdeauna departe de eficienta celor electrice.
    si in primul rand ar trebui sa ne gandim la sanatatea noastra, nu am mai trai intr-o patura de noxe.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru