Mazda CX-5 facelift vine cu îmbunătăţiri vizuale şi noi sisteme de siguranţă

de Bogdan Mirică
Joi, 20.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mazda a prezentat o serie de modificări importante pentru actualul CX5. Crossover-ul va primi un design nou şi echipamente de siguranţă.

Salonul Auto de la Los Angeles marchează o adevărată revoluţie în gama celor de la Mazda. Constructorul japonez caută să îşi reîntinerească produsele cu o serie de modificări estetice importante.

După ce am văzut un look mai proaspăt pentru Mazda6, trecem la un alt model revizuit de japonezi: crossover-ul CX-5. Prezent pe piaţă de o bună bucată de vreme, adică aproximativ trei ani, CX-5 avea nevoie de un aer proaspăt, chiar dacă motorizările sale sunt şi acum printre cele mai performante din segment.

Faceliftul aduce o grilă frontală evoluată, gata să ofere un aspect mai îndrăzneţ. Şi blocurile optice faţă au fost revizuite şi vin cu noi lumini LED pentru a conferi o identitate diferită. Lista de culori de caroserie disponibile include şi noutăţi, cum ar fi Sonic Silver Metallic şi Titanium Flash Mica, aceasta din urmă fiind o nuanţă împrumutată de la Mazda 3.

Noi echipamente de siguranţă

Nu vor fi modificări vizuale importante la interior, dar Mazda promite că CX-5 a îmbunătăţit cu 10% izolarea fonică şi a vibraţiilor.

Scaunele au fost şi ele reconstruite pentru a fi ceva mai confortabile, iar pe consola centrală au apărut o frână de parcare electronică şi un selector al modului de rulare.

Lista de echipamente se îmbunătăţeşte cu Mazda Radar Cruise Control, denumirea japonezilor pentru pilot automat adaptiv, şi Smart Brake Support, adică acea funcţie care poate frâna la viteze mici în locul şoferilor neatenţi, pentru a evita coliziunile.

Pentru că faceliftul a fost prezentat pe piaţa din Statele Unite, avem informaţii doar despre gama de motorizări de peste Ocean, care rămâne neschimbată, oferind unităţi pe benzină de 155 şi 184 de cai putere.

Cel mai probabil, nici motorizările SkyActiv din Europa nu vor fi modificate radical cu ocazia faceliftului, însă revizuirile estetice vor fi aplicate şi pe exemplarele vândute pe Bătrânul Continent.

Comentarii (3)

  • Vasilica
    Foarte frumoasa!
    8 3
  • acum chiar ca incurc cx-3 cu cx-5-ul
    8 4
  • Display-ul e hidos. Au integrat tableta de la Mazda 3 in bord intr-o implementare oribila.
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru