Mazda: "Noul Mazda6 a fost dezvoltat cu ajutorul informaţiilor primite de la doar 5 fani ai mărcii"

de Mircea Meșter
Vineri, 05.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mazda a doborât orice criteriu clasic de dezvoltare a unei maşini noi prin noul Mazda6. Conform declaraţiilor managerului de proiect, modelul nipon a fost desenat cu ajutorul a doar cinci fani ai mărcii din cinci ţări diferite.

Noua generaţie a lui Mazda6, model lansat la finalul anului trecut în România, a fost dezvoltată la capitolul design după ce japonezii au depistat şi analizat cinci fani Mazda din cinci ţări diferite şi le-au analizat acestora timp de o săptămână obiceiurile, modul de viaţă şi interesul pentru anumite detalii. Scopul final: "Am avut în vedere imaginea maşinii Mazda ideale pentru ei", spune Hiroshi Kajiyama, managerul de proiect Mazda6, citat de Automotive News.

Conform oficialului japonez, Mazda este primul producător din lume care dezvoltă o maşină folosindu-se de informaţiile venit de la doar cinci oameni, focus group-urile fiind de obicei mult mai numeroase în cazul rivalilor Mazda de pe piaţă. "Se întâmplă extrem de rar ca un producător să folosească doar cinci persoane în grupul de studiu. Dar, pe de altă parte, decizia noastră a dus la concentrarea dorinţelor fanilor adevăraţi Mazda. De exemplu, am fost inspiraţi de sugestia fanilor de a muta compartimentul pasagerilor înspre spatele maşinii pentru a-i da acesteia un look aerodinamic şi sportiv fără a compromite spaţiul pentru bagaje.

De asemenea, pedala de acceleraţie este mult mai sensibilă la apăsare", continuă oficialii mărcii nipone.

Urmareste Automarket
Mazda6, care în luna februarie a fost poziţionată de utilizatorii Automarket pe prima poziţie în lista modelelor de volum lansate anul trecut în România în cadrul competiţiei AUTOVOT 2013, a fost dezvoltată astfel încât să devină cu adevărat nava-amiral a mărcii.
"Suntem un producător mic, deci am vrut să dezvoltăm o maşină distinctă care să ducă mai departe caracteristicile Mazda. Am vrut să facem din Mazda6 maşina reprezentativă pentru această marcă", încheie acelaşi Hiroshi Kajiyama.

via Automotive News (înreg.)

Comentarii (4)

  • respect Mazda.......
    36 6
  • cei care n-au bani de seria 6 isi iau mazda, seamana izbitor cu seria 6 gran coupe, mai ales din profil...o masina care arate binisor, interiorul lasa de dorit!!!
    10 34
  • Nu sunt fan Mazda, dar de cand a fost lansata Mazda 6 a reusit usor-usor sa-mi atraga atentia astfel incat acum citesc cu nesat orice stire sau comentariu despre ea.

    Parerea mea este ca e prea frumoasa pentru bestia de infrastructura din Romania (mai ales acum, la sfarsitul iernii)..

    Si de la mine un respect Mazda.
    13 2
  • Are un mare, foarte mare defect - nu e a mea
    15 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru