Mazzanti Evantra - un nou supercar italian

de Dragoș Băltățeanu
Miercuri, 26.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mazzanti este un nume nou pe piața supercarurilor din Italia. Este un costructor de caroserii care acum un an a dat viață modelului Evantra. Astăzi, Luca Mazzanti ne prezintă versiunea upgradată a modelului Evantra.

Luca Mazzanti are doar 38 de ani, iar creația sa este supercarul Evantra. A fost prezentat inițial acum un an, iar producția a fost extrem de mică: doar cinci exemplare. Această primă versiune a modelului Evantra era animată de un boxer cu șase cilindri de 3.5 litri în variantă asprirată sau turbo, adică 400, respectiv 600 CP.

Astăzi, Mazzanti a modificat modelul Evantra și l-a adus cu adevărat în liga supercarurilor exclusiviste. În afară de câteva schimbări stilistice și aerodinamice, noua Evantra are un motor pe măsură: un V8 de 7.0 litri ce dezvoltă 700 CP și 846 Nm. Accelerația de la 0 la 100 km/oră se face în doar 3.2 secunde. Puterea este transmisă către puntea spate prin intermediul unei cutii de viteze robotizate cu padele pe volan produsă de compania Sila special pentru modelul Evantra. Jantele folosite sunt marca OZ și au 20 inch în diametru, în timp ce pneurile folosite sunt Continental 255/30 (puntea față) și 304/25 (puntea spate). Pentru a opri acest monstru, frânele Brembo folosesc discuri de 380 mm în față și 360 mm în spate.

Opțional, se pot monta frâne ceramice. 

Urmareste Automarket
Interiorul modelului Mazzani Evantra poate fi customizat după preferințele clientului
. Instrumentele de bord sunt înlocuite de un sistem de achiziție de date în stil racing montat central, iar cel de la volan se bazează pe indicațiile afișate pe un display montat chiar în centrul volanului Nardo. Pe consola centrală mai regăsim și un sistem infoteinment Boscj și un selector rotativ pentru modurile de operare: Strada sau Corsa. 

Via Carscoop

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru