McLaren 12C Can-Am Edition Racing Concept, surpriza pentru Pebble Beach

de Sebastian Toma
Joi, 16.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren aduce la Concursul de Eleganţă de la Pebble Beach o ediţie specială a lui MP4-12C GT3, numită Can-Am Edition Racing Concept.

Urmareste Automarket
McLaren le aduce fanilor o surpriză pentru ediţia din acest an a Concursului de Eleganţă de la Pebble Beach. Vorbim despre 12C Cand-Am Edition Racing Concept, un model bazat pe MP4-12C GT3 şi decorat în culorile echipei din care făceau parte piloţi precum Bruce McLaren şi Denny Hulme în anii 1960 şi 1970. Modelul care va fi prezentat la Pebble Beach este unicul exemplar Can-Am Edition şi este decorat cu o vopsea portocalie şi cu accente negre sau din fibră de carbon.

Pe lângă elementele aferente unui model de competiţie, versiunea Can-Am Edition a lui MP4-12C prezintă un kit de caroserie special. Acesta include splitter faţă din fibră de carbon, eleron spate, difuzor de aer spate şi mai mutle elemente aerodinamice menite să asigure o forţă de apăsare aerodinamică mărită.

Pe lângă astea, avem anvelope de competiţie de la Pirelli, jante din aliaj finisate negru satin şi un sistem de frânare de competiţie.

Motorizarea este tot o unitate V8 twin-turbo de 3.8 litri, care dezvoltă 630 CP în urma unor modificări la nivelul unităţii ECU. În plus, motorul are un sistem de răcire mai performant, menit să reziste la o competiţie pe circuit. Masa modelului este de 1.200 kilograme, cu tot cu cuşca de protecţie de competiţie, scaunele de competiţie şi sistemul de climatizare, obligatoriu – mai nou – în anumite competiţii.

Via Worldcarfans

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru