McLaren 600LT: design modificat, putere sporită și masă totală redusă pentru supercar-ul britanic

de Cornel Șocariciu
Joi, 28.06.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren a prezentat noul 600LT (Longtail). Supercar-ul constructorului britanic are elemente noi de caroserie, un interior revizuit și 600 de cai putere. Noul 600LT va fi produs într-un număr limitat de exemplare și promite performanțe de top atât pe circuit, cât și pe drumurile publice.

În urmă cu câteva săptămâni, McLaren a demarat campania de teasing care anunța lansarea unui nou model din gama Sports Series. Acum, oficialii McLaren au prezentat noul 600LT (Longtail).

Proaspătul McLaren 600LT este al patrulea model din gama constructorului britanic care primește particula LT și devine, conform oficialilor, "cel mai puternic și cel mai rapid McLaren din gama Sports Series".

McLaren 600LT: date esențiale

● Inspirat de 675LT, noul 600LT a fost gândit pentru a oferi performanțe maxime atât pe circuit, cât și pe drumurile publice. Noul supercar britanic este mai lung cu 74 mm comparativ cu versiunea 570S și dispune de un splitter frontal revizuit, de un difuzor modificat și de o aripă spate extrem de generoasă. Conform oficialilor McLaren, 23% dintre componente au fost dezvoltate special pentru 600LT, restul fiind "împrumutate" de pe versiunea 570S Coupe.

● Mulțumită noilor elemente de caroserie din fibră de carbon, McLaren 600LT este mai ușor cu 96 de kilograme comparativ cu 570S Coupe.

Masa totală a noului supercar este de 1.247 de kilograme. Totodată, accesoriile exterioare modificate plusează în dreptul capitolului aerodinamică.

● Noul 600LT promite performanțe de top pe circuit, motiv pentru care, interiorul a primit o serie de elemente speciale. Constructorul britanic spune că noul 600LT va putea fi echipat fie cu scaunele de pe McLaren P1, fie cu cele ultra-ușoare de pe McLaren Senna (opțional).

● McLaren 600LT este echipat cu același motor V8 de 3.8 litri biturbo. Acum, unitatea oferă 600 de cai putere și 620 Nm (+20 Nm comparativ cu 570S Coupe). Oficialii britanici spun că au revizuit atât sistemul de răcire, cât și sistemul de evacuare.

● Pentru moment, McLaren nu oferă detalii despre performanțele obținute de 600LT. În cazul lui 570S Coupe, accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 3.2 secunde, repriza 0-200 km/h se desfășoară în 9.5 secunde, iar viteza maximă se oprește în dreptul valorii de 328 km/h.

● Noul McLaren 600LT va fi produs într-un număr limitat de exemplare (valoarea nu a fost încă anunțată), iar producția ar urma să înceapă în luna octombrie. 

● Cel mai nou supercar produs de McLaren va fi prezentat în fața publicului în 12 iulie în cadrul Goodwood Festival of Speed. 

Comentarii (1)

  • mircea badea
    e cam greu...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru