McLaren a asistat la proiectarea unui yacht pentru MP4-12C

de Sebastian Toma
Miercuri, 25.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Englezii de la McLaren au participat la proiectarea unui yacht care integrează un garaj pentru MP4-12C. Vasul cântăreşte 150 de tone şi are 48 de metri lungime.

Urmareste Automarket
McLaren a devenit al patrulea constructor de automobile care se implică activ în dezvoltarea unui yacht. După Porsche, BMW şi Lancia, a venit rândul englezilor să asiste la proiectarea unei ambarcaţiuni. Vorbim despre UltraLuxum CXL, un vas de 48 de metri lungime şi cu o masă de 150 de tone. Acesta poate să atingă o viteză de croazieră de 15 noduri marine şi poate găzdui un MP4-12C.

Ambarcaţiunea mai are încă un element inedit – cele două balize sunt retractabile, ceea ce permit mărirea "ecartamentului" de la 11 la 23 de metri.

Pe lângă această abilitate impresionantă, ambarcaţiunea are o cabină centrală, patru cabine pentru invitaţi şi trei cabine pentru membrii echipajului. Vasul are şi o sală de mese, un lounge, o bucătărie dotată complet şi un garaj în care intră un MP4-12C, proiectat împreună cu cei de la McLaren.

Esential 48 de metri lungime are UltraLuxum CXL.
UltraLuxum CXL este împins pe mări de puterea eoliană, dar poate fi echipat şi cu un sistem hibrid de propulsie, care include motoarele electrice, baterii litiu-iuon şi motoare diesel pe post de generatoare. Doar în compania acestui sistem de propulsie poate fi atinsă viteza de croazieră de 15 noduri marine. Preţul ambarcaţiunii nu a fost dezvăluit.

Via Jalopnik

Comentarii (1)

  • interesante imagini ... apare un tip grizonat, cam la 50 de ani, CEO de mare firma, si o pasarica la plaja, cam la 19 ani, 110-60-90, IQ subunitar ... imaginea clasica a lumii in care traim :(
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru