McLaren anunță că succesorul lui P1 va fi lansat în 2024: “Va fi hibrid sau 100% electric”

de Paul Cosma
Luni, 13.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren a anunțat că succesorul supercar-ului P1 va fi lansat în 2024, iar noul model va avea propulsie hibridă sau 100% electrică, după cum a declarat CEO-ul constructorului.

În 2013, britanicii de la McLaren lansau versiunea de serie a lui P1, supercarul de 916 CP, în cadrul Salonului Auto de la Geneva.

McLaren P1 a fost construit în doar 375 de exemplare, cu un preț de pornire de 866.000 de lire sterline, echivalentul a un million de euro sau 1.2 milioane de dolari.

Modelul era propulsat de un sistem hibrid, compus dintr-un motor V8 twin-turbo de 3.8 litri, susţinut de un motor electric. Împreună, cele două motoare furnizează 916 CP şi 900 Nm.  

Urmașul lui McLaren P1 va fi lansat în 2024, potrivit ultimelor declarații ale CEO-ului Mike Flewitt. Șeful McLaren susține că viitorul model va fi hibrid sau 100% electric, o decizie finală urmând să fie luată în viitorul nu foarte îndepărtat. 

Ideea unui supercar electric nu este în totalitate pe placul șefului McLaren din cauza “timpilor de încărcare restrictivi”.

În consecință, există șanse mari ca viitorul supercar să adopte un sistem de propulsie electrificat, compus dintr-un propulsor V6 și un motor electric, potrivit primelor informații neoficiale.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru