McLaren ar putea avea un proprietar nou: statul Bahrain ar putea prelua controlul mărcii

de Tiberiu Safta
Vineri, 22.12.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unor informații apărute în presă, fondul suveran al statului Bahrain ar putea prelua controlul mărcii McLaren în viitorul apropiat. Astfel, statul din Orientul Mijlociu are șanse să devină noul proprietar al mărcii.

McLaren ar putea deveni, în viitorul apropiat, o marcă aflată sub conducerea unui stat. Mai exact, este vorba despre Bahrain, care are șanse bune să devină noul proprietar al mărcii prin intermediul fondului său suveran. Fondul în sine este administrat de către compania Mumtalakat Holding Company, o firmă aflată sub controlul guvernului din statul din Orientul Mijlociu.

În ultimii ani, Grupul McLaren s-a confruntat cu mai multe probleme financiare cauzate de pandemia de COVID-19. De exemplu, pentru dezvoltarea modelului Artura, constructorul britanic a fost nevoit să vândă mai multe vehicule istorice. Unul dintre clienții acestor mașini este și compania Mumtalakat, care cumpărat aceste vehicule în schimbul a 100 de milioane de lire sterline.

De asemenea, în aprilie 2021, McLaren a trebuit să vândă centrul său de operațiuni și fabrica de monoposturi de Formula 1 pentru suma de 240 de milioane de dolari.

Până la finalul anului trecut, Mumtalakat deține 60% din acțiunile Grupului McLaren.

Mai devreme în acest an, compania și-a mărit controlul asupra mărcii de mașini exotice.

via Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru