McLaren: ”Jumătate dintre mașinile noastre vor fi hibride în 10 ani”

de Bogdan Mirică
Marti, 30.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Șeful McLaren anunță că planurile de viitor ale companiei britanice prevăd o hibridizare a gamei de modele. În maxim zece ani, jumătate din modelele McLaren vor aea propulsie hibridă.

Odată cu lansarea noului McLaren P1, supercarul de peste 900 de cai putere care fură din clienții lui Porsche 918 Spyder și Ferrari LaFerrari, constructorul britanic a înțeles beneficiile propulsiei hibride. Putem spune că P1 a fost doar începutul schimbărilor pentru McLaren, care își dorește ca tot mai multe modele viitoare să beneficieze de avantajele hibridizării.

Deși puriștii resping categoric ideea unei mașini sportive ajutată de un motor electric, Mike Flewitt, directorul executiv McLaren, a anunțat că planurile de viitor ale companiei pe care o conduce includ mai multe modele hibride.

Într-un interviu acordat AutoExpress, Flewitt a declarat că în aproximativ 10 ani, jumătate din produsele vândute de McLaren vor fi hibride. Mai mult, Flewitt și-a exprimat dorința de a grăbi procesul de hibridizare dacă tehnologia o va permite.

Esential 560.000 de euro ar urma să coste cel mai puternic McLaren din gama Ultimate Series.
”Dacă aș putea obține o masă totală redusă și un cost de producție eficient, aș oferi doar o gamă de modele sportive hibrid.
Strategia noastră este aceea de a utiliza o tehnologie avansată pentru a oferi clienților noștri plăcerea de a conduce, indiferent de model”,
a declarat oficialul.

Același Flewitt a anunțat că gama de supercaruri Ultimate Series, care include actualul 650S și derivatele sale, va beneficia de un nou model în viitorul apropiat. Acesta se va poziționa deasupra lui 650S și va avea un preț de aproximativ 400.000 de lire sterline, echivalentul a peste 560.000 de euro.

via wcf

Comentarii (1)

  • o companie nascuta din pasiune, fara bani de la fratele mai mare, fara "subventii" dar capabila de inovatii si cu putere de adaptare.

    imi place nenea asta
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru