McLaren lansează noul 765LT Spider: V8 de 765 CP și 0-100 km/h în 2.8 secunde

de Alexandru Monenciu
Marti, 27.07.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul britanic de automobile a publicat primele imagini și informații despre 765LT Spider, cea mai puternică decapotabilă a lor de până acum. Producția va fi limitată la doar 765 de exemplare, comercializate la nivel global.

McLaren a lansat supercar-ul 765LT (Longtail) în luna martie a anului trecut. Acum, britanicii au publicat primele imagini și informații cu privire la versiunea decapotabilă a acestuia, denumită oficial 765LT Spider. Vorbim despre cel mai puternic model cu plafon retractabil lansat vreodată de brand-ul din Woking.

PRODUCȚIE LIMITATĂ

La fel ca versiunea coupe, acest 765LT Spider va fi replicat în doar 765 de exemplare. Lista de comenzi a fost deja deschisă.

Plafonul de tip hard-top, confecționat din fibră de carbon, poate fi acționat până la viteze de 50 km/h. Timpul pentru coborârea sau ridicarea lui este nevoie de 11 secunde.

În ciuda mecanismului destul de complex al plafonului, noul 765LT Spider este cu doar 49 de kilograme mai greu decât versiunea coupe, având o masă proprie de 1.388 de kilograme. Totodată, noua decapotabilă a britanicilor este cu 80 de kilograme mai ușoară decât modelul 720S Spider.

SISTEM DE EVACUARE DIN TITAN

Chiar și cu plafonul ridicat, cel de la volan poate coborî geamul spate pentru a se bucura din plin de sunetul sistemului de evacuare din titan.

Acesta din urmă cântărește 10.9 kilograme, fiind cu 40% mai ușor decât unul realizat din inox.

Motorul V8 de 4.0 litri, twin-turbo, dezvoltă 765 de cai putere și 800 Nm cuplu. În aceste condiții, cea mai nouă decapotabilă McLaren atinge 100 de km/h în 2.8 secunde. Repriza 0-200 km/h durează 7.2 secunde, iar viteza maximă este de 330 km/h.

Treptele transmisiei automate au fost optimizate pentru o accelerare cât mai rapidă. Aripa spate este activă și are reglaje diferite în funcție de poziția plafonului, iar pachetul aerodinamic (cu elemente din fibră de carbon) a fost preluat de la 765LT Coupe.

LIVRAT FĂRĂ AER CONDIȚIONAT ȘI SISTEM AUDIO

McLaren a mizat pe un interior cu elemente inspirate din motorsport. Pasagerii vor regăsi aici scaune sport cu structură din fibră de carbon, tunel median confecționat din același material ușor și accesorii acoperite cu Alcantara.

Deși are un ecran central de 8 inch, noul McLaren 765LT Spider este livrat fără sistem audio.

Acesta poate fi instalat fără costuri suplimentare, lista cu dotări incluzând chiar și un sistem audio premium Bowers&Wilkins. Și aerul condiționat este tot opțional (disponibil fără alte costuri).

Lista de comenzi a fost deja deschisă, iar prețul unui exemplar pornește de la 310.500 de lire sterline pe piața din Marea Britanie.

via McLaren

Comentarii (4)

  • Edikkk
    Uzată moral, papă oxigenul la bebeluşi pe bandă rulantă !
    4 16
  • inexorabil
    Electrikkk, ia zi: eu câţi bebeluşi terminaţi de cancer la plămâni am pe conştiinţă? Nu de alta, dar încă nu m-a arestat nimeni pentru “crime împotriva umanităţii”.

    Păi ce păziţi, măi procurorilor? Deranjaţi-mă însă după orele 16 sau mai degrabă după ce-mi mai fac o dată de cap cu arma crimei, recte cu biturbo Diesel. Atenţie, neapărat să fie mascaţii DIICOT, căci noxele mele coincid cu terorismul ca atare, iar dacă accelerez la maximum, cade din nou WTC.
    9 3
  • Edikkk
    https://youtu.be/8T_pBZenLi8
    1 5
  • Edikkk
    https://youtu.be/ctGzlBiqMNY
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru