McLaren MP4-12C Can-Am GT - ediție limitată dedicată curselor pe circuit

de Dragoș Băltățeanu
Duminica, 18.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren a anunțat că va produce o serie limitată a supercarului MP4-12C dedicată curselor pe circuit.Va purta numele de Can-AM GT și doar 30 de exemplare vor fi produse.

Modelul de curse dezvoltat de McLaren a fost prezentat chiar înainte de Marele Premiu al Statelor Unite ale Americii la Formula 1. Producătorul birtanic a anunțat cp va produce doar 30 de exemplare ale versiunii MP4-12C Can-Am GT, iar fiecare exemplar va costa 375.000 lire sterline. McLaren a creat acest model de curse plecând de la versiunea GT3. Modelul Can-Am GT folosește tot motorul V8 de 3.8 litri dar într-o versiune ce furnizează 630 CP.

Versiunea Can-AM GT nu este omologată pentru uzul pe drumurile publice, fiind un automobil dedicat circuitului. Spatele este dominat de un eleron imens din fibră de carbon, ce crește apăsarea aerodinamică cu 30%. Foarte multe elemente din fibră de carbon diferențiază acest model de versiunea GT3 a McLaren-ului MP4-12C. Carcasele și prinderile oglinzilor retrovizoare, prizele de aer, elemente aerodinamice, toate sunt fabricate din fibră de carbon. Jantele sunt create din aliaj forjat, iar pneurile speciale de curse sunt furnizate de Pirelli. 

În interior există o celulă dfe siguranță omologată FIA, scaune de curse cu centuri în șase puncte și un volan de curse preluat de la modelul GT3. 

via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru