McLaren: „Ne dorim un model ca Volkswagen Golf, dar cu un preţ de 40.000 de euro”

de Bogdan Mirică
Miercuri, 13.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Designerul McLaren, omul responsabil pentru crearea supercarurilor P1 şi MP4-12C, a declarat că îşi doreşte o maşină de talia lui Golf, cu o structură din fibră de carbon.

Urmareste Automarket
Deşi este un constructor dedicat supercarurilor, McLaren cochetează şi cu ideea unor produse de volum. O demonstrează cele mai noi declaraţii ale oficialilor brandului din Regatul Unit.

Frank Stephenson, designerul companiei britanice, şi-a exprimat public dorinţa de a vedea în gama McLaren un model de volum, de talia lui Volkswagen Golf, actualul etalon al segmentului compact. Declaraţia este cu atât mai surprinzătoare cu cât vine de la omul care a desenat ultimele supercaruri McLaren: MP4-12C, MP4-12C Spider şi P1.

Văd un model ca VW Golf, dar cu logo-ul McLaren, cu structură din fibră de carbon şi un preţ de 40.000 de euro.

Frank Stephenson
designer McLaren
Stephenson susţine că el consideră fezabilă în viitorul apropiat o maşină asemănătoare lui Volkswagen Golf, cu o structură monococă din fibră de carbon şi cu un preţ cuprins între 30.000 şi 40.000 de euro.

Tot Stephenson a ţinut să critice departamentele mari de design, unde există o mulţime de oameni cu idei diferite despre stil, susţinute atât de energic încât rezultatul final ajunge să fie complet lipsit de substanţă.

Unul dintre cele mai concrete exemple, în opinia lui Stephenson, este Audi.

Acelaşi oficial britanic a ţinut să precizeze şi că, pentru un brand cum este Kia, designerul nu trebuie să deţină cunoştinţe tehnologice aprofundate. Nu acelaşi lucru se întâmplă în cazul unui designer de supercaruri.

Comentarii (2)

  • HECTOR
    cam...riscant desi,aparent ar merge..doar pt. stiutori asa pt. muritorii de rand...hmmm,nu stiu ce vanzari ar avea.pretu,zic eu nici n-ar fi mare bine ar mai fi designul, care ar tre sa fie destul de extravagant si provocator,doar e un mc laren...niste motorizari pe masura undeva incepand cu vreo 250cp....si..poate poate...
    6 0
  • Pai ce facem Frantz? De dimensiunea lui Golf si doar 40.000? Pai exista o masina (adica jumatate de masina) cu un pret de 3 ori mai mare. Eu zic sa mergi sa te invete parintii lui Golf ceva contabilitate si marketing care sa justifice pretul de 110.000Eu al unei coji de fibra.
    7 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru