McLaren opreşte producţia lui MP4-12C pentru a face loc lui 650S

de Bogdan Mirică
Marti, 11.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren 650S se bucură de o primire bună din partea publicului. Cererea depăşeşte oferta, motiv pentru care McLaren a decis să oprească momentan producţia lui MP4-12C pentru a face loc noului 650S.

Expus în premieră mondială cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, noul McLaren 650S se bucură deja de o primire călduroasă din partea publicului. Combinaţia estetică dintre aspectul frontal al supercarului P1 şi partea posterioară a actualului MP4-12C se pare că a prins bine la public. Mai ales că vorbim şi de un bagaj de putere considerabil, de 650 de cai.

Aceste atribute fac din 650S un model mai popular decât MP4-12C, produsul entry-level din gama constructorului britanic. Asta chiar şi în condiţiile în care preţul de pornire al lui 650S este de aproximativ 230.000 de euro, cu aproape 20.000 de euro mai mult.

Există un număr de clienţi care îşi doresc tot ce e mai nou şi mai bun. Noul 650S este o reacţie la acest trend

Richard Molyneux
şeful operaţiunilor financiare McLaren
Creat pentru a umple golul dintre P1 şi MP4-12C, noul 650S pare să câştige teren în faţa modelului de bază, furând din clienţii acestuia. Motiv pentru care McLaren a oprit momentan producţia lui MP4-12C pentru a face loc cererilor primite pentru 650S. 

Richard Molyneux, şeful operaţiunilor financiare McLaren, a confirmat suplimentarea producţiei modelului 650S în detrimentul vechiului MP4-12C.

„Există un număr de clienţi care îşi doresc tot ce e mai nou şi mai bun. Noul 650S este o reacţie la acest trend şi o dovadă a gradului de cunoaştere la care am ajuns. Nu are rost să ne facem lecţiile acum, dar să le punem în aplicare abia peste şase ani”, a declarat Molyneux.

Despre viitorul actualului MP4-12C, căzut într-un con de umbră după lansarea fratelui mai mare, nu există prea multe informaţii. Mai multe voci anunţă deja sfârşitul pentru modelul care a relansat brandul britanic.

Comentarii (3)

  • Pai au cam gresit la pret... daca puneau 650S-ul cu 50000 de eur mai mult decat MP4 tineau ambele modele in viata si poate castigau si mai multi bani... dar asa, la gama asta de preturi, 20 de mii e fix pix...
    2 2
  • qwerty
    Toate cele 3 modele sunt lafel. Au motorul aproape identic. P1 are in plus unul electric dar in rest diferentele sunt mici. Mai bine le ziceau mp4-12c, 13c, 14c.
    Acest 650s are fata de p1 si spate de 12c. Probabil in curand o sa scoata alt model cu spate de p1 si fata de 12c.
    Parca ma uit la gama Audi.
    0 3
  • Kamrocgos
    Mi se pare logica decizia, odata cu lansarea lui 650s piata pentru 12c a scazut considerabil, dar cred ca se bazau pe asta de la bun inceput.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru