McLaren P1 - producţia supercarului este aproape epuizată

de Bogdan Mirică
Vineri, 30.08.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren a anunţat că producţia modelului P1 a fost aproape vândută. Supercarul hibrid costă peste un milion de lire

Urmareste Automarket
Atunci când a dezvăluit versiunea de serie a supercarului P1 în cadrul Salonului Auto de la Geneva, McLaren anticipa probabil un succes răsunător pentru cea mai performantă creaţie a sa. Britanicii nu se aşteptau însă ca el să vină atât de repede.

Potrivit constructorului din Regat, din totalul celor 375 de unităţi P1 anunţate pentru producţie, doar câteva mai sunt disponibile pentru comercializare.

Restul au fost deja comadnate şi aşteaptă să fie livrate proprietarilor din toată lumea.

Esential 375 de unităţi McLaren P1 produse.
80 de procente din totalul clienţilor au apelat la serviciul de personalizare atunci când şi-au cumpărat P1.
În comunicatul oficial McLaren se arată că au fost deja epuizate toate exemplarele rezervate continentului american, Asiei şi Orientului Mijlociu. Cele câteva exemplare rămase disponibile aparţin lotului rezervat Europei, cererea pe Bătrânul Continent fiind ceva mai mică decât în cazul celorlalte pieţe.

McLaren nu are nici un fel de intenţie de suplimentare a numărului de unităţi produse, pentru că vrea să păstreze un caracter exclusivist. Prin urmare, nu va produce mai multe unităţi şi nici nu va depăşi numărul de maşini alocat unei anumite regiuni.

Din primele informaţii, aproximativ 80% dintre clienţii noului P1 au apelat la programul McLaren Special Operations, care permite personalizare în detaliu a supercarului.

Având în vedere că preţul de pornire al maşinii pleacă de la aproape un milion de euro, putem deduce că valoarea fiecărui exemplar personalizat a depăşit cel puţin 1.170.000 de euro.

via wcf

Comentarii (1)

  • Adrian
    Cel mai tare supercar....prosti cei care au bani de el si nu l-au cumparat. Isi merita toti banii mai ales ca peste cativa ani o sa se aprecieze ca valoare. Nici nu vreau sa ma gandesc cat o sa coste peste 20 de ani.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru