McLaren P1 vrea să parcurgă Nurburgring-ul în mai puţin de 7 minute

de Bogdan Mirică
Marti, 28.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren spera ca noul P1 să stabilească o performanţă greu de egalat pe circuitul german de la Nurburgring. Britanicii speră că supercarul lor hibrid de 916 cai putere va parcurge traseul de aproape 22 de kilometri în mai puţin de 7 minute.

Circuitul de la Nurburgring este locul perfect pentru testarea performanţelor viitoarelor produse de serie. De cele mai multe ori însă, Iadul verde serveşte şi ca loc de dispută pentru cele mai rapide supercaruri din lume. Un timp bun aici echivalează cu o campanie de promovare de sute de mii de euro.

Aşa se face că şi cei de la McLaren au devenit interesaţi să dovedească tuturor că pot face o impresie bună pe Nurburgring. Britanicii vor să probeze performanţele celui mai nou produs al lor, vârful de gamă P1, expus în premieră mondială în cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Esential 7 minute este bariera temporală sub care vor să se plaseze cei de la McLaren cu al lor P1.
916 cai putere oferă noul McLaren P1.
Văzut ca un urmaş al legendarului McLaren F1, noul P1 promite să stabilească un timp ambiţios pe circuitul german. Oficialii susţin că maşina va putea parcurge cei aproape 22 de kilometri în mai puţin de 7 minute.
Este pragul psihologic pe care vor să-l doboare toţi producătorii de supercaruri.

Pagani Zonda R, versiunea extremă, doar pentru circuit a supercarului italian, a reuşit această performanţă în urmă cu câţiva ani, reuşind să parcurgă traseul în doar 6 minute şi 47 de secunde, cu doar 740 de cai sub capotă.

Noul McLaren P1 vine cu un ansamblu de propulsie hibrid, de 916 cai putere, dar cu o masă ceva mai mare. Îşi propune să se apropie de performanţa Zondei, după cum reiese chiar din declaraţia oficialilor. Aceştia susţin că inginerii trebuie să continue munca designerilor şi să obţină un timp sub 7 minute pe „Iadul verde”.

via carscoops

Comentarii (3)

  • someone
    le dorim bafta
    13 2
  • E greu... McLaren MP4-12C a scos un timp mai slab decat Viper ACR si Corvette ZR1 pe circuitul Laguna Seca.
    6 9
  • Rus Alin
    Ce lagatura are MP4 cu P1?
    9 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru