McLaren pregătește succesorul lui P1: motor hibrid și lansare în 2026

de Tiberiu Safta
Vineri, 28.04.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai noi informații din presă, succesorul hypercar-ului McLaren P1 va avea un propulsor hibrid, iar modelul urmează să fie lansat în 2026.

Constructorul britanic de mașini de performanță pregătește în culise succesorul hibrid al hypercar-ului McLaren P1, un model produs între 2013 și 2015. Potrivit publicației Automotive News, viitorul hypercar etalon al mărcii din Woking va fi lansat abia în 2026. Mai mult, viitorul hypercar va face parte din seria de modele exclusive Ultimate Series, din care fac parte actualele modele Senna, Speedtail și Elva.

Din primele informații mai aflăm că propulsorul hibrid al viitorului hypercar va avea o greutate redusă cu 70% față de actualele propulsoare ale modelelor mărcii. Este de așteptat, de altfel, ca succesorul lui P1 să fie mult mai puternic, iar motorul său să depășească chiar 1000 de cai putere.

Cu această ocazie, reamintim că McLaren P1 a primit un propulsor hibrid de 916 cai putere și 900 Nm. Cu acest propulsor, vechiul hypercar avea nevoie numai de 2.8 secunde pentru a atinge 100 de km/h, iar viteza maximă se oprea la 350 de km/h.

Alături de acest anunț, McLaren a mai precizat că va lansa și un model cu 4 uși și cu 4 locuri în 2028.

Cel mai probabil, acesta ar urma să fie chiar primul SUV al mărcii britanice. Despre acesta nu se cunosc, deocamdată, detalii tehnice.

via Automotive News (înreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru