McLaren renunţă oficial la modelul MP4-12C

de Bogdan Mirică
Luni, 07.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren a anunţat oficial renunţarea la modelul MP4-12C. Locul acestuia va fi suplinit de actualul 650S, disponibil în două variante de caroserie, Coupe şi Spider.

Atunci când şi-a făcut apariţia în cadrul Salonului Auto de la Geneva, noul McLaren 650S a stârnit o mulţime de zvonuri despre viitorul acttualului MP4-12C, modelul entry-level al britanicilor.

McLaren 650S - detalii oficiale despre supercarul care atinge 333 km/h

Mulţi au afirmat atunci că prezenţa lui MP4-12C nu se mai justifică, exitând riscul canibalizării. De altfel, publicul a perceput noul 650S ca fiind mai mult un facelift al lui MP4-12C şi nu neapărat un model de sine stătător cu o personalitate proprie şi un alt grup de clienţi ţintă.

Se pare că previziunile s-au adeverit, iar McLaren a decis să oprească producţia modelului în ambele variante, Coupe şi Spider. Locul său va fi ţinut cu succes de 650S, disponibil şi el în două variante de caroserie similare, popular deja în rândul clienţilor de maşini exotice. Atât de popular încât producţia pentru următoarea jumătate de an a fost deja epuizată.

Urmareste Automarket
Anunţul renunţării la actualul MP4-12C a fost făcut public printr-o scrisoare trimisă clienţilor modelului.
McLaren le promite acestora un pachet de îmbunătăţiri, oferit gratuit, ca o compensare. Botezat simplu Technology Upgrade, kitul include funcţia Active Aero, care activează eleronul în timpul frânării, acesta acţionând ca o piedică aerodinamică asupra înaintării. Pe lângă ajutorul oferit în timpul frânării, eleronul ajustabil are şi o funcţie de reducere a frecării cu aerul la viteze mari, în linie dreaptă.

Alături de noul sistem Active Aero, McLaren promite şi câteva gadget-uri la interiorul lui MP4-12C: sistemul multimedia IRIS, cu Android, a fost revizuit, iar camera pentru marşarier şi radio-ul DAB vor fi disponibile la un preţ special.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru