McLaren: toate modelele noi vor primi motoare V8 hibride

de Tiberiu Safta
Joi, 11.05.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren a confirmat oficial că toate modelele sale din viitor vor primi un propulsor V8 cu tehnologie hibridă. Viitorul hypercar al mărcii va primi acest motor și ar urma să fie lansat în 2026.

McLaren a anunțat oficial sfârșitul epocii modelelor cu motoare pur termice. Începând din acest moment, toate modelele noi ale mărcii britanice vor fi propulsate de un motor V8 care va avea tehnologie hibridă.

La fel ca până acum, noul tip de motor va fi construit de către compania britanică Ricardo, cea care a furnizat motoare celor de la McLaren odată cu lansarea modelului MP4-12C în 2011. Până în prezent, Ricardo a construit nu mai puțin de 34.000 de motoare pentru McLaren la uzina sa din Shoreham-by-Sea.

Deocamdată, McLaren nu a dezvăluit mai multe detalii despre noul propulsor. Cu toate acestea, au apărut informații că brand-ul cu sediul la Woking pregătește un nou hypercar hibrid, care va fi etalonul mărcii și care este așteptat să apară în 2026. Doi ani mai târziu, McLaren își va face debutul și pe piața SUV-urilor de performanță.

via McLaren

Comentarii (3)

  • Frumușele masini… pe alta parte ce-i trebuie unui V8 un sistem hibrid n-am idee, doar vrăjeala. Kg-ele nu dau bine pe o sportiva, deci dă cu virgula. La fel la partea cu SUV-ul, folosesc unul de 310 CP, dar primul lucru la care renunți când alegi SUV este “performanța”. SUV-ul are avantajele lui, poate face lucruri utile (de aceea l-am ales) dar nu poate performa. Oricum in cazul asta este vorba de altceva si cred ca își vor găsii clienti fără prea multe probleme, doar produc cantități limitate.
    2 5
  • @dutzu
    https://youtu.be/tHIbvYWhaxA
    2 1
  • Mai face un hibrid, mai plătesc o amendă... la cât de scumpe sunt, puţin le pasă lor că planeta se duce-n cap

    Vezi acum în Spania, unde datorită secetei extreme, poliţia caută cu jandarmii orice puț de apă ilegal
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru