McLaren va concura în GT3 începând din 2012

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 17.12.2010
McLaren va concura în competiţia GT3 cu modelul MP4-12C începând din 2012 în încercarea de a-şi restabili reputaţia în domeniul curselor cu maşini sport.

McLaren a anunţat vineri planurile prin care speră să revină în atenţia publicului în sporturile cu maşini sport prin lansarea unui program în competiţia GT3.

Debutul va avea loc în sezonul 2012 şi va include un număr limitat de exemplare ale modelului MP4-12C, care vor fi furnizate piloţilor privaţi din Europa şi care vor fi dezvoltate în colaborare cu echipa CRS Racing.

"Cursele sunt în sângele nostru. Este natural să dezvoltăm o maşină de GT3 alături de maşina de stradă 12C. Avem o istorie legendară în sporturile cu motor din întreaga lume, inclusiv în competiţiile GT, iar obiectivul nostru este să menţinem această reputaţie prin programul GT3."

"Arhitectura şi designul lui McLaren MP4-12C au avut întotdeauna scopul de a face C12 performant şi uşor de întreţinut, iar acestea sunt două criterii cheie pentru orice potenţial client. Combinaţi asta cu vasta experienţă în sporturile cu motor ale echipei noastre şi cu experienţa specialiştilor de la CRS Racing şi McLaren MP4-12 GT3 ar trebui să fie o propunere interesantă pentru echipele de top interesate să concureze în GT3 din 2012", a declarat Martin Whitmarsh, şeful McLaren.

McLaren a concurat ultima oară cu o maşină sport în 1995, atunci când modelul F1 GTR a câştigat celebra cursă de 24 de ore de la Le Mans.

Via | McLaren

Comentarii (2)

  • mult succes
    1 0
  • Mclaren F1
    McLaren a concurat pana in 1997 in campionatul FIA GT, obtinand titlul constructorilor in 1995 si 1996 si pierzand in 1997 in fata lui Mercedes CLK GTR
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru