McLaren va reduce producția hypercar-ului Elva de la 399 la 249 de unități: britanicii vor să păstreze caracterul exclusivist al modelului

de Cornel Șocariciu
Marti, 07.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Oficialii McLaren spun că au decis să reducă producția hypercar-ului Elva de la 399 la 249 de unități, din dorința de a păstra caracterul exclusivist al modelului. Conform unor surse apropiate companiei, această decizie a venit ca urmare a unor estimări greșite în ceea ce privește cererea din piață.

La finalul anului trecut, McLaren a prezentat noul Elva. Hypercar-ul britanic face parte din gama Ultimate Series și poartă numele celebrului model de competiții care a impresionat publicul larg în anii '60.

McLaren Elva nu are plafon, geamuri laterale sau parbriz și este echipat cu motorul V8 biturbo de 4.0 litri care dezvoltă 815 cai putere. În momentul prezentării, oficialii McLaren au declarat că producția lui Elva este limitată la 399 de unități, prețul de pornire fiind stabilit la peste 1.66 de milioane de euro.

Acum, Mike Flewitt, CEO-ul McLaren a declarat că producția hypercar-ului va fi redusă până la 249 de unități. Decizia a venit ca urmare a părerilor venite din partea clienților care și-au dorit ca Elva să fie un hypercar cu adevărat exclusivist.

Totuși, există surse care spun că specialiștii McLaren nu au estimat corespunzător, iar cererea din piață nu este suficientă pentru a acoperi întreaga producție, în condițiile în care și Aston Martin și Ferrari au în gamă modele asemănătoare.

Aston Martin a lansat recent noul V12 Speedster, un hypercar cu 700 CP și producție limitată la 88 de unități, în timp ce Ferrari a prezentat Monza SP1 și SP2 în toamna anului 2018, producția totală urmând să fie mai mică de 500 unități.

Via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru