McLaren vrea să dea dovadă de curaj: va dezvolta un supercar 100% electric, capabil de performanțele vechiului 675 LT

de Bogdan Mirică
Joi, 17.08.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren vrea să exploreze mai mult segmentul supercarurilor electrice așa că va dezvolta o astfel de mașină în viitorul apropiat. Performanțele sale vor fi similare cu cele ale supercarului McLaren 675LT.

Deși majoritatea constructorilor de supercaruri au afișat o atitudine moderată în ceea ce privește trecerea la propulsia pur electrică, McLaren face exact contrariul.

Constructorul britanic are în plan lansarea unui supercar 100% electric, care ar trebui să fie cel puțin la fel de performant ca vechiul McLaren 675LT. Asta înseamnă 675 de cai putere și un sprint de la 0 la 100 de km/h în doar 2.9 secunde. Ca să nu mai vorbim despre viteza maximă de 330 de km/h.

Surse din interiorul McLaren susțin că mașina este în plan și ar urma să fie lansată în gama de top Ultimate Series, inaugurată în trecut de P1 și unde ar urma să își facă apariția în viitor și P15 și BP23. Deși sursele neoficiale au confirmat pentru Autocar dezvoltarea unui model electric, englezii susțin că rezultatul va fi doar un experiment pentru a ajuta compania să cunoască mai bine segmentul și să se folosească de tehnologie pentru a dezvolta versiuni hibride ale supercarurilor actuale.

Promisiunea este că jumătate din mașinile McLaren vor fi hibride până în 2020.

Esential 2.9 secunde erau necesare pentru ca McLaren 675 LT să ajungă la 100 de km/h.
Intenția McLaren este aceea de a construi doar cinci exemplare ale mașinii electrice, pe care să le ofere apoi unor clienți pentru a testa părerea acestora. Dezvoltarea se va baza pe experiența McLaren în furnizarea de propulsoare pentru Formula E. Mai exact, din 2018, englezii vor furniza competiției și o baterie care le va permite monoposturilor electrice să parcurgă o cursă întreagă cu o singură încărcare.

Până când vom asista la primul model de serie 100% electric al celor de la McLaren, englezii promit versiuni hibride ale actualelor 570S și 720S, așteptate după finalul acestui deceniu. 

via autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru